Långsiktig samhällsplanering i Sverige?

 

Efter det att Riksdagens första kammare avskaffats, efter reformarbetet av Sveriges Grundlagar 1970, vem tar då ansvar för planeringen av samhällskapitalet över generationerna? Ingen?

Är det verkligen så illa att det är riksdagspersoners egoistiska längtan att bli återvalda, som är det mest långsiktiga som styr demokratin? Ligg lågt, lyd partiledaren och dennes närmast invigda, tryck på knappen som ’partiet’ bestämt, så kanske du blir återvald med alla de inbyggda ekonomiska fördelarna det innebär!

Ännu kortsiktigare är SVT/Pravdas veckovisa tempo med utpekande av syndabockar i programsviten Uppdrag Granskning/Debatt/Morgonsoffa/Aktuellt/Agenda som avslutas med förförisk propaganda för nästa veckas UG/Debatt/Agenda…

Är arbetsveckan tidshorisonten för allmänhetens politiska fostran via TV?
Är det så, som medborgarens lyckopiller ser ut i Landet Lagom?
Att vi måste betala licens för en påtvingad höger/vänster-indoktrinering!

Som fri filosof med förankring i en Evig Idévärld måste jag nu skarpt varna mina kära läsare. Den politiska kortsiktigheten och opportunismen kan få hela välfärdsstaten Sverige på fall. Har inte den totalitära parti-demokratin med en dold programledning som enväldig dommare snart gjort sitt?
I takt med Flimmerburkens underhållning, sövande brus och klipska klipp…
Ove Svidén

P.S. När YHWH/HERREN/ALLAH Skapare fick sitt nya uppdrag för ca 32 tusen år sedan byggde hän upp en kunskapsbaserad samhälls-prototyp: Atlantis. Men den jättelika samlade kunskapen var inte en slutlig lösning, bara en första etapp.
Efter Atlantis-Tsunamin/Syndafallet för ca 13500 år sedan var det dags för en andra prototyp, som inkluderade en moralisk kompass för religionsinstiftare som bland andra: Moses, Jesus och Muhammed. Dessa tre Abrahamiska/etiska system kompletteras med ett antal Österländska trossystem, byggda kring principerna för Karma och Reinkarnation, snarare än delaktighet i ett kosmiskt enande JAG ÄR, bortom både tid och rum.

Samtliga religionsformer stelnar allteftersom, till både form och innehåll.
Men de kan alla snart komma att ingå som starka rötter till ett gemensamt globalt nyandligt uppvaknande med Internet, WorldWideWeb, Google, Wikipedia, Facebook, etc som kreativa sociala nätverk av medmänniskor sammanförda av nya idéer för en fredlig VärldsGemenskap!

 

Det här inlägget postades i politik, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *