Expressen: Dagens JO ett hot mot rättsstaten

Utan tvivel är det såhär, JO och andra rättsvårdande instanser ger de sociala myndigheterna frisedel att använda sig av myndighetsmissbruk. De kallar oss som flaggar för oegentligheterna för rättshaverister, när det i själva verket är myndigheterna själva som är de verkliga rättshaveristerna, det är systemet som har totalhavererat. Sverige har kommit att bli ett korrupt och icke rättssäkert samhälle.

”På senare år har Justitieombudsmannen varit överdrivet välvilligt inställd till myndigheter. Nutida JO bryr sig inte ens om att försöka utreda om allmänhetens klagomål på myndigheter är befogade, utan utgår från att myndigheternas uppgifter är korrekta. Annat var det på Alfred Bexelius tid som JO under 1956-72. I dag får Europadomstolen därför pröva alltfler klagomål som inte reds ut på hemmaplan – JO måste därför upphöra att se medborgarna som rättshaverister och myndigheterna som felfria. Det skriver i dag Brita Sundberg-Weitman, tidigare ordförande för medborgarrättsrörelsen och lagman, samt författare till den nyutkomna boken ”Sverige och Rättsstaten på 2000-talet.”
Läs mer på:
http://www.expressen.se/debatt/dagens-jo-ett-hot-mot-rattsstaten/

Det här inlägget postades i Okategoriserade, politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *