Berliner-bankenskandal.de

Bankskandalen var resultat av oegentligheter som ledde till finansiell kollaps för Bankgesellschaft Berlin och en svår ekonomisk situation för Berlins stad. Den regerande borgmästaren Eberhard Diepgen tvingades avgå år 2001.

Den internationella bank-kartellen har brukat kunna lura en stad eller stat på skattebetalarnas bekostnad en gång per generation ungefär. Bankhemligheten är att alla banker lånar pengar av varann. Flera gånger i veckan skickas pengarna med hemliga koder mellan de invigda. Ibland väljer kartellen ut en bank till syndabock (loan factory) och samlar alla dåliga lån där. Sen ’går man’ till myndigheterna och ber om hjälp att rädda det utvalda offret. Ett fult spel!

Under Statsminister Carl Bildts regering 1991-94, valdes Sverige ut, med Nordbanken som offer. Bulvanen Georges Soros lyckades knycka ca 200 miljarder ur Sveriges statskassa. I nationalräkenskaperna visade det sig så, att vår statsskuld ökade från 35% till 85% av BNP under tre år! Vem fick skulden? Ingen makthavare, men däremot småspararna/skattebetalarna på traditionellt sätt. Mellanhanden Carl Bildt kan ha fått sitt adelsskap av drottning Elizabeth II, den dolda ägaren av Bank of England, som tack för hjälpen?!?

Under det första decenniet av det tjugonde århundradet gav sig kartellen av dolda banker på några aningslösa Europeiska stater som Island, Irland, Grekland, Spanien med sina märkliga nya ’datoriserade finansiella instrument,’ skräddarsydda för att lura de icke invigda. Dollarns kamp mot Euron sköts nu av de mest giriga på Wall Street,

Kommer nuvarande korrupta plutokratier att falla, så som Romarriket gjorde?
Ove Svidén

P.S.  On Economy, Covert Financing, War and Peace (http://www.peace.se/?p=264)

Det här inlägget postades i Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *