Blandekonomins fastlåsta dödläge

 

Blandekonomins fastlåsta dödläge, kära nån! Vad gör vi nu då?

Vänskapskorruption med skattemedel – till vänster
och klipska klipp – av de verkligt rika/ oligarkerna – till höger

Sweden – The Middle Way – boken som kom ut 1936 ger inga råd, men –
– snart kommer väl den förbannade svensken ändå att vakna upp!

En liten statskupp – skulle nog behövas – i den Kungliga Republiken Sverige? Men i Landet Lagom är ju kuppförsvaret mycket starkt. Omvälvningar är förbjudna i Svensk Lag

Låt oss därför bara öppna ett försiktigt sökande nät-sam-tal om saken.
Ordet är fritt för Din Egen Personliga kommentar i fältet nedan.
(En anonym rad kan du väl…)

Filosofen Ove Svidén är en som vågar börja!

P.S. Aristoteles studerade 158 statsbildningar i Antikens Grekland. Han fann ingen bästa styrelseform, utan en cyklisk permutation: gruppvälde/folkmakt/demokrati/fastlåst dödläge/anarki/tyranni/furstevälde/kungadöme/teokrati/aristokrati/oligarki/gruppvälde/demokrati/ fastlåst dödläge, osv…
Behöver Sverige en president med starka nypor/karismatiskt klös för att komma ur dödläget? Eller vad tror du? Visserligen är det förbjudet att tänka själv under en totalitär regim, men på WWW-nätet är det fortfarande OK! Vidga den springan av frihet; Nu…

Det här inlägget postades i politik, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Blandekonomins fastlåsta dödläge

 1. alina skriver:

  Jag har en fråga. Varför korruption kallas i Sverige för ”vänskapskorruption”?

 2. Ove Svidén skriver:

  Bra fråga!
  Korruption är missbruk av ämbete eller annan förtroendeställning till egen vinning, främst genom tagande av mutor eller givande av mutor (bestickning) enligt Wikipedia.
  Efter femtio års utnämningsmakt har Socialdemokratin genom ämbetsväldet ett tolkningsföreträde och vänskapsband till den verkliga makten antingen den sitter i Rosenbad eller på ett Torp i Södermanland.
  Genom att ha tillgång till invigda partipolitiskt utsedda domare, taxeringsintendenter, advokater, verkschefer, styrelseordföranden i SVT/Pravda, mm, kunde Göran Person lagstiftningsvägen avbryta beskattning av gåva och arv, just innan han fick kapitalet till sin Herrgård Torp.

  Var ’Torpet’ kanske en dold gåva från Byggfacket för alla de byggprojekt Statsministern via sin effektiva vänskapskorruption med Ämbetsväldet kunnat fixa till just byggfacket, för att de skull kunna ge sina medlemmar 30% högre löner än övriga LO-medlemmar? Jag bara frågar? Ove Svidén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *