Att stjäla per blankett

 

Det svenska rättssystemet ger alltid den starka staten rätt mot individen.
Den välorganiserade kommunala makten sköts med hjälp av blanketter.
Ett kryss i rutan ”Förvalta egendom” ger tjänstemannen rätt att gå in i personliga bankkonton, och lura den dementa åldringen, patienten, LVU-, LSS-, eller LVM-’klienten’ att underteckna, och därmed godkänna den verkliga innebörden avblankettens listigt anspråklösa kryss!
Med undertecknad blankett går tjänstemannen fri.
Kommunens namn uppe i blankettens vänstra hörn anger legitimitet för stölden.

P.S. Ett konkret LSS-fall att begrunda:
Agnes ser att pengar försvinner från hennes sparkonto.
Agnes kämpar för att hennes egen mamma ska förvalta hennes sparkapital.
Men Överförmyndaren bestämmer att en ’god man’ ska göra det.
Den föreslagna gode mannen, ber en väninna överlämna den ifyllda blanketten tillsammans med ett hot till Agnes: ’Om du inte skriver under här, så kan du förlora rätten till din lägenhet.’
I en rättegång i Södertörns Tingsrätt får jag som inbjudet vittne tillfälle att fråga Agnes om hotet ovan. Hon bekräftar det.
Då utbrister en ca 60-årig kvinna mitt emot mig, högröd i ansiktet: ’hon ljuger.’
Jag behöver inte säga mer, domare, advokaten, Kommun-representanten och Överförmyndarens ca 30-åriga biträde i rättssalen förstår alla att de är genomskådade. Två veckor senare kommer domslutet som ger Agnes det hon måst kämpa för: Hennes mamma blir ansvarig för sin dotterns ekonomi.

Vad händer sen med de verkligt ansvariga i hot-målet? Vad görs mot de namngivna i blankettens övre fält, för att inge respekt hos den som blir lurad: Överförmyndaren i Haninge, Handens Tingsrätt, Haninge Kommun?  Sannolikt ingenting!
De medvetet listiga blanketterna kan användas igen. Går det så går det.
Rättsrötan är ju en välorganiserat lönsam storindustri för de invigda!
Vika är de invigda? Det är en väl dold statshemlighet…
Om Du antyder någon misstänkt kan du få böter för: ”Hets mot folkgrupp.”

Det här inlägget postades i LVU, politik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att stjäla per blankett

  1. Barnlös mor skriver:

    Det finns ett äldreboende i regi av Stockholms stadsförvaltning som kunde heta GökBo-Hemmet, GBH, där tjuverier av blanketter kan ha satt i systemet. Det var en gång att dit flyttades en pensionär mot sin vilja, och då hon var inkvarterat i en anstalt var det lätt som en plätt för hemmets konsulterande läkare att sätta ett kryss på en sådan blankett. Damen förlorade sin precis då ombildade bostadsrättslägenhet (ca 2 miljoners marknadsvärde). Hon förlorade också sina medborgerliga fri- och rättigheter genom en påtvingad förvaltarfunktion – genom tingsrättens dom. Stockholms stads revisionkontor har fått kännedom om detta brott. Men trotts kännedom om rättsvidrigheter gentemot äldre, så väljer Stockholms stads arbetsledning stänga av en omvårdnadsansvarig sjuksköterska från tjänsten. Tydligen ingår inte i rättsäkerhet gentemot de boendes rätt till sina tillgångar eller till sina tillgångar så som någon speciellt högprioriterad punkt bland stadens ”kvalitetskriterier” inom äldrevården. Och denna äldrevård sköts alltså i regi av huvudstadens äldreroteln. ”Money makes the world go round.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *