Avgångsvederlag

Att avskeda en underordnad tjänsteman mot ett avgångsvederlag, det är de stora busarnas sätt att dölja sin inblandning i beslutsprocessen. En avledande manöver för att vilseföra allmänheten och den tjänstvilliga delen av media som med sitt presstöd lydigt följer SVT/Pravda.

När Hörby Kommun avslöjades med sin Kommunala Människohandel fick socialchefen 2,2 miljoner kronor i avgångsvederlag och 150 000 kronor för att flytta från byn. Och Kommunalnämndsordföranden kunde sen fortsätta med sina lönsamma affärer med LVU-barn och HVB-hem (Hem för Vård och Boende).

När den misslyckade f.d. polischefen och socialchefen blev utsparkad av ilskna föräldrar i Vetlanda, efter avslöjandet av ’fallet Louise’, fick han en ny plats i Kungsbacka för att fortsätta sin lönsamma verksamhet bland människor som inte kände honom. Sannolikt fick han ett avgångsvederlag också.

När HVB-föreståndaren i Sösdala blev polisanmäld för att hon klippt sönder ett bankkort för en av sina listigt LVU-infångade stallpigor, fick hon ett socialsekreterar-uppdrag i Karlstad som tröst när hennes ridskoleverksamhet lades ned. Solidariteten är stark i Partiet. Man ställer upp och hjälper de sina, i vått och torrt.

När Stadsdelsdirektören i Skärholmen efter 18 månaders vanvård av ett besvärligt LVU/ UNHCR-ärende till slut måste byta jobb, hur mycket fick hon då i avgångsvederlag av sin krets av rötägg bland de dolda politiska cheferna i hierarkin ovanför?

Vad kommer att hända i Eskilstuna Kommun när man upptäcker att en domare i Tingsrätten år 2007 var jävig här hon hjälpte kommunen till sina mångmiljonintäkter från ett segslitet LVU- ärende, som de ärvt från Sollentuna, grundat på en framgångsrik, brysk kidnappning i Stockholm, i juni år 2000?

Gräv, grävande journalister, gräv om ni vågar …  och varma filosofhälsningar till alla ämbetsmän som besinnar sig i sommar inför en ärligare höst!
Ove Svidén

Peace Philosophers Blog: http://www.peace.se/blog

 

 

Det här inlägget postades i Framtid, LVU, politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *