Andligt uppvaknande år 2012

”Vad jag hoppas allra mest på är att vi utvecklas och når nya höjder andligt. Att vi förstår livet, oss själva och universum. Att vi lever livet fullt ut. En värld i fred.”
(Sagt av Mathias, Sveriges diskussionsforum om 2012.  Teorier, profetior, överlevnadsstrategier, spiritualitet och vetenskap m.m., http://2012forum.se)

Det andliga uppvaknandet kan ha dessa konkreta konsekvenser för Dig: ”De symtom som är rent fysiska är yrsel, trötthet och sömnlöshet.” (Ur den kanaliserade boken av Anna Berg, Mästaren Predikar, Sann Anda Förlag, 1996, http://www.sannanda.com/)

”Om historien skapas av en vågrörelse i den mänskliga kreativiteten, hur genereras då dessa vågor? För att kunna förstå detta bör vi vi studera världsträdets kosmologi,” … ”Följaktligen kanske i synnerhet år 2012 kommer att bli ett år då många människor fortfarande finner vägar till det nya kosmiska ramen för medvetandet.” (Ur Carl Johan Callemans MAYA-Kalendern, mänsklighetens väg mot ett upplyst medvetande, Energica Förlag 2004)

”De andliga varelserna ska återvända för att skapa en värld och en nation under en makt, Skaparens” (Ur Hopiindianernas Fredsprofetia)

”Det har varit mineralernas – stenarnas tidscykel. Och så var det växternas tidscykel. Och har vi varit i djurens tidscykel och kommit till slutet av den och påbörjat människans tidscykel. När vi går in i människans cykel kommer de högsta och mäktigaste krafterna att frigöras hos oss.” (Tal av Lee Brown vid Continental Indigenous Council i Fairbanks, Alaska, 1968, http://www.klockaretorpet.com/hopi.htm)

Vilken spännande tid vi lever i!
Ove Svidén 

P.S. Inför min 75-årsdag tog jag kontakt med Äldrevården i Bromma stadsdelsförvaltning. Där fick jag information om att de problem som drabbar oss lite äldre är: ”yrsel, trötthet och sömnlöshet,”  och just i den ordningen! Men socialsekreteraren sa dock inget om att det var en del av ett andligt uppvaknande inför visdomens år.
Men, den saken fixar jag ju själv i arbetet med Google och Filosofens Blogg …

 

Det här inlägget postades i Framtid, Människa, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *