VärldsGemenskap

Jordens Naturresurser – för vem och hur?
I dag anser sig det dolda internationella kapitalet vara ägaren. De med riskvilja kan söka, gräva fram, transportera och förädla de materiella resurserna till produkter för en marknad som är villig att betala.
*  Men tänk om en framtida ’VärldsGemenskap’ förvaltar Jordens Naturresurser oberoende av var de hittades? Och har rätten att beskatta dem för att fördela värdet jämlikt till jordens innevånare. Som en medborgerlig rättighet, köpkraft och garanterad baslön till planetens ’konsumenter’ under sin livstid?
*  Är Jordens Naturrikedomar den rätta basen för ett nytt pengasystem?
*  Är folkrätten, Public International Law, pengasystemets balanspunkt?
*  Behövs det en världsregering som garanterar en rättvis medborgarlön?
*  Hur arbetar vi oss dit, från nuvarande lokala, industriella och nationella politiska lösningar?
Ove Svidén

P.S. Det fräscha begreppet ’VärldsGemenskap’ i titeln ovan skapades av Ulf Wåhlström, grundare av det politiska partiet Enhet, för drygt tjugo år sedan. Ränte- och inflationsfri ekonomi samt medborgarlön är fortfarande unika ingredienser i Enhets idéer för medmänsklighet. Se vidare : www.enhet.se

Det här inlägget postades i Framtid, politik, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *