Mystikern som talade om den Gyllene Tidsåldern

I ett manuskript skrivet år 1704 bedömde en mystiker i England att världen skulle gå under, men inte före år 2060. Denne filosoferande mystiker förutspådde även att starten av Guds Rike, dvs den Gyllene Tidsåldern skulle börja samma år: 2060. Var beredd.

*    Vem var han? Sir Isaak Newton! Han ville som den kreativa mystiker han var innerst inne, även utforska de andliga naturlagarna!

P.S. För tre hundra år sedan, var det endast prästvigda som var meriterade för en professur vid universiteten i England. Men Newton var inte prästvigd! Han var därför orolig för att han skulle bli ertappad och utslängd från sin forskargärning vid Trinity College i Cambridge. Hans avancerade Gudsbild gjorde det nämligen omöjligt för honom att acceptera Kristendomens treenighets-tanke om att Jesus är både Gud, människa och Helig Ande i samma person!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mystikern som talade om den Gyllene Tidsåldern

  1. H.G skriver:

    OCH SE, din Herre sade till änglarna: ”Jag skall tillsätta en ställföreträdare på jorden.” [Änglarna] sade: ”Skall Du tillsätta någon som stör ordningen där och sprider sedefördärv och [till och med] utgjuter blod, medan det är vi som sjunger Ditt lov och prisar Ditt heliga namn?” [Gud] svarade: ”Jag vet vad ni inte vet.”
    heliga koranen 2:30

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *