Att släcka en eld – i Kyrkans Hus

Jag skulle besöka forskningschefen i Kyrkans Hus, Uppsala 1997.  Han möter mig i entrén, behöver byta några ord med receptionisten. I min vänstra ögonvrå ser jag en eld flamma upp. Altarduken i kapellet intill entrén har tänts av sista biten ett ljus som spräckt sin glasstake. Jag rusar in med orden: det brinner!
*  Min första impuls är att dra ner altarduken och trampa ut elden. Men inte trampar man på en altarduk, eller hur? Jag samlar luft och blåser starkt på basen av den 30 cm höga flamman. Ja, snarare hostar jag fram en luftstöt efter en veckas förkylning. Elden slocknar! Jag skrattar, med rock och mössa på, och portfölj i hand.
*  Forskningschefen sa ja till allt jag bad om under den följande timmen: Svenska Kyrkans medverkan i ett EU projekt om det Medvetet Feminina.
*  Min djärva EU-ansökan var en av 700. Sjuttio fick anslag. Jag fick nöja mig med en andlig kick. Min Nordamerikanska vän Grace Growing Medicine Eagle såg händelsen som andligt symbolisk. Jag hade släckt en farlig brasa – i Kyrkans Hus.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att släcka en eld – i Kyrkans Hus

 1. Linda skriver:

  En del eldar in och en del blåser ut!
  En man i 35-ålder greps som misstänkt för mordbrand.
  Det har kostat Sverige mycket.
  Han har eldat på många ställen, bla en kyrka tror jag.
  Men du har räddat kyrkan. Ove du är en hjälte, Må Gud belöna dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *