LVU-skandalen

LVU – Lagen om Vård av Unga – med portalparagrafen: Gör det som är bäst för barnen…
*    Jag har 17 års erfarenheter som medborgarvittne till några sjuka LVU-ärenden i 7 kommuner. Nu utnyttjar jag Filosofens blogg (www.peace.se/blogg/) för att publicera ett inlägg om LVU-skandalen. Efter hundratals timmar av lyssnande till några tiotal förtvivlade mödrar, ett drygt dussin förstörda LVU-offer samt några enstaka kränkta pappor, farmödrar och mormödrar, kan jag försiktigt sammanfatta mina slutsatser som följer:
*   Polisens transporttjänst anlitas för att omhänderta och flytta gråtande LVU-barn mellan HVB-hem.
*   Polisen jagar de föräldrar som har fräckheten att försöka ta tillbaks sina egna barn från den sociala vanvården.
*   Polisen hotar(!) mig med 2 års fängelse när jag gömmer en kränkt mor och hennes 7-åring på flykt.
*   Socialen väljer att ge vården av en 7-åring med dygnsblöja till fadern. När han sover hos mor är han torr.
*   Jäviga smarta socialsekreterare kan förvisa sina aningslösa LVU-offer i de HVB-hem de är delägare i.
*   Jäviga enpartiväldiga domare anlitas för att lönsamgöra den Kommunala Människohandeln.
*   En nyfiken överåklagare i Riksenheten för korruption, tystas av sin chef Riksåklagaren.
*   Advokater som säger sig hjälpa sina klienter, tjänar grova pengar på LVU-ärendena, samtidigt som de vet att staten får rätt till slut i samtliga LVU-fall.
*   Socialstyrelsens Generaldirektör svarar inte på enskilda ärenden; dvs erkänner indirekt LVU-mörkningen.
*   JO diarieför inte mina anmälningar. JO väljer att direkt ge ett avböjande svar.
*   JK informeras om saken per E-mail, och sänder mig regelbundet ett avböjande undertecknat E-svar numera.
*   De LVU-offer som inser LVU-falskspelet och hävdar att den totalitära staten har fel, de hotas av kronofogden, ogrundade bötesförelägganden, utförsäkas, fråntas bostaden och/eller drivs mot självmord, av trygga tjänstemän med fast månadslön och bonus.
*   Media med villkorat presstöd, hindras från att publicera artiklar om LVU-systemets kränkningar.
*   SVT/Pravda är som samhällets monopol-TV skapat att vilseföra svenskarna om enpartiväldets dolda makt.
*   Uppdrag Granskning fick bort socialchefen i Vetlanda: en f.d. polischef med uppgift att förhala alla LVU-ärenden.
*   Det som är bäst för barnen – vrids om till sin motsats med tilläggsbestämmelser som gör LVU till en lönsam affär för kommunen.
LVU-skandalen – den Sociala Ingenjörskonstens sista rest – från ett andligt korrupt socialdemokratiserat enpartivälde?


Det här inlägget postades i LVU. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till LVU-skandalen

 1. morgan ohlson skriver:

  Hej Ove! Sverige är ett repressivt samhälle som använder dold repression. Det betyder i klartext, men mkt. förenklat att Sverige i viss del fungerar lika som Ryssland gör och DDR gjorde. Den viktiga skillnaden är att detta i Sverige döljs bakom avancerade rökridåer, jantelag och tystnadskultur medan de andra två nämnda har och hade öppen repression.
  Sverige har ~10.000 äkta hemlösa och ~20.000 tvångsomhändertagna barn varav ~80% saknar skälig grund enligt lagen. Repressionen i Sverige styr mobbning, undergräver demokrati och omintetgör rättstryggheten. Fortsätt läsa (skriva!) Ove’s tänkvärda Blogg. Sedan kan ni ju läsa här också. Kanske det hårdaste, sannaste och viktigaste ni läst om Sverige. //Morgan Ohlson //:
  A) http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=15263
  B) https://forum.nkmr.org/index.php/topic,1785.0.html

  .

 2. Mamma i en rövarkommun skriver:

  Det rövas bort barn i Haninge kommun helt utan beslut enligt LVU-lagen. Det här kan te sig att ske ”på frivillig basis” i det chockskedet då socialen kommer och hämtar stackars barnet. Föräldern gör inte heller motstånd utan blir lakonisk och låter sig kuvas i overkligt tillstånd medans övergrepp pågår. Detta skeende är ju ingenting en normal förälder kan förvänta sig att behöva genomlida. Senare erkänner även Länsstyrelsen att kommunen begått fel eftersom förälderns signatur saknas. Men Länsstyrelsen kontaktar inte föräldern trots att deras utredning blir lång, den pågår i ca 18 månader.
  Det här är affärsverksamhet där ett privat Aktiebolag BARN OCH FAMILJEJOUREN har berikat sig i 20 år och de 3 unga manliga firmatecknare och firmans 25 anställda lever gott på haningebos lidande, eftersom det är det värsta som kan hända att ”humankapitalister” får röva bort ens barn. Det finns flera fall idag om påstådda ”frivilliga omhändertagande” eftersom tillämpning av LVU skulle omöjliggöra bortrövandet i så omfattande utsträckning det idag uppdagas ha pågått under de senaste 20 åren i Haninge. Detta intygas genom bestulna liv för familjer likt min. De rikskända Jordbrobarnen har försämrade odds än tidigare att klara sig i klorna av profitörerna som kanske är släktningar eller delägare till ”underleverantör” i aktiebolagen som tjänar pengar genom förkastligt ”barnhemsverksamhet” vars syfte är att sko sig ekonomiskt på barnen och föräldrarnas bekostnad utan att ens ta LVU beslut behöver utfärdas av Haninge kommun över huvudtaget! När lagsförs förövarna?

 3. Tomas Gidlöf skriver:

  Hoppsan !

  Med tiden har också jag blivit trött.

  Därför skriver jag bara
  ”FALLET AXEL”

  Ett av ca 40 tusen fall per år.

  De lagar jag läst i Axels fall är OK.
  Problemet är att mydigheterna får sätta sig över lagen.
  Polis och åklagare utreder inte brott som begås av den offentliga makten.
  Individen är rättslös.

  God Natt

  Dissidenten.

 4. Skadad skriver:

  Hur mycket ska barn skickas runt ? Är det bra med en nation med ursprungslösa vuxna som inte klarar av att känna tillit?

 5. Hind skriver:

  ”Nog är det märkligt att Sverige har så mycket tävlan i familjen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *