Kreativ bokföring av ett segslitet LVU-ärende


Ett viktigt steg i ett LVU-ärende är att splittring skapas mellan två föräldrar. Den ena utväljs som kärande och den andre som svarande. Men den tredje parten, kommunen, som tjänar på konflikten nämns inte. Ett antal civilprocesser inleds där den ene maken får ansvaret och den andre besöksrätt.
*   Den minst lämplige får samhällets stöd, den andre utpekas som skyldig, så att ärendet kan förhalas, förvrängas och förlängas så att kommunens bruttointäkt från staten, kan utnyttjas fullt ut; dvs ända fram till att barnet slängs tillbaks till föräldrahemmet som en vingklipt, myndig 18-årig, arbetslös.
*   För att förvilla nyfikna granskare är varje LVU-klassat ärende uppdelat på fyra socialsekreterare, vara två håller sig gömda på ekonomiavdelningen. Vanligtvis är de på sociala sidan helt ovetande om de dolda affärer kommuner kan göra med de statliga medlen för ett LVU-klassificerat barn. Och om ett  LVU-ärende i en kommun blir överflyttat till en en ny kommun, kan det få ett nytt nummer och förnyat stöd erkänt av nästa Tingsrätt.
P.S. Betänk även att en liten mened år 2000 i Stockholms Tingsrätt, kan göra att en invigd medlöpare några år senare får bonus ifrån Sollentuna Kommun, så att han nu har råd, och känner sig helt trygg, att bygga sig ett egnahem i Eskilstuna med sin nya fru!
Så kan det gå till i det korrupta Landet Lagom.
Med vänliga framtidshälsningar, och om bättre följsamhet till Lagarnas Anda
Ove Svidén
Filosofens blogg:  www.peace.se/blogg/
(nedan hittar du mina tidigare inlägg om den märkliga LVU-frågan)
Det här inlägget postades i LVU. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kreativ bokföring av ett segslitet LVU-ärende

 1. Annina Karlsson skriver:

  Jag har 2 döttrar som varit deporterade. Först ifrån mig i Simrishamn på Österlen till Gärdsnäs. Man ljög och sa att den familjen som sa upp sig, vilket inte var sant. Socialkontoret skickade dem till ett ställe utanför Ystad, Rydsgård, så det blev ny kommun. Jag var helt förtvivlad för det var frivillig placering på grund av sjukhusvistelse från början. Jag fick inte hem dem. Man hotade med värre åtgärder om jag skulle ta hem dem och då få minskad kontakt. Ett av barnen rymde till mej och henne hotade de med att hon skulle komma till undomshem om hon rymde igen. Jag var rädd för detta så vi rymde utomlands. Det andra barnet fick jag inte med mej. Hon sattes i Abbekås i Skåne där hon fick vänner och ny skola. Sen deporteras hon till ny miljö igen, till ett ställe i skogen utanför Ängelholm i Halland. Jag hade ingenting att göra med socialkontoret innan och kommer aldrig över detta trauma. När jag ifrågasatte flytten sist sa de att hon har rättigheten till fostran. helt kort.

 2. Ove Svidén skriver:

  Tack Annina för en mycket värdefull berättelse. Nu bör varje läsare lättare kunna förstå falskpelet med omplaceringa mellan olika familjehem och HVB-arrangemang. Socialförvaltningen vinner tre saker med att anlita Polisens Transportjänst:
  1. De drabbade barnen skräms både till tystnad och lydnad.
  2. LVU-ärendena förlängs, förnyas och flyttas över kommungränserna, för ökad kommunal vinst.
  3. Upptäkt av det finansiella falskspelset försvåras
  Hur länge ska denna kommunernas LVU-svindeln får fortsätta? Frågar / Ove

 3. mika skriver:

  Jag var sjuk pga graviditet, bad soc om hjälp med min 8 åring men nekades. När jag sen var så sjuk att allt förföl anmäldes jag och blev till slut av med barnen enligt lvu. Nu har det gått ett och ett halvt år och jag förlorade idag igen. Jag anses psykisk sjuk även om ingen diagnos finns. Domstolarna är partiska och socialsekreterarna ljuger i rätten. Vi vill fly utomlands men jag vet inte om det blir kidnappnig och hur vi ska överleva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *