Så avslutade JO ett känsligt ärende

Socialchefen i Hörby hade misskött sig. Hon hade beordrat en socialsekreterare att i ett icke diariefört brev utförsäkra min ’väpnare S.’ Han föll mellan stolarna i fyra år mellan Försäkringskassan och Socialvården. Kanske en hämnd för att han avslöjat oegentligheten i kommunen?
*   Nåväl, jag anmälde det hela för Justitieombudsmannen. Fyllde i alla blanketter, sände in dem på en måndag 2007. Samma veckas fredag låg ett myndigt svar från JO: ’Er anmälan föranleder ingen åtgärd eller uttalande från min sida.’ Jag väntar alltså fortfarande på ett erkännande och diarienummer till min JO-anmälan….
*   Jag skriver ett antal ifrågasättande brev till Hörby Kommuns Kommunalnämnds ordförande och till Socialnämndens ordförande (båda moderater). Inga svar.
*   Senare får jag höra från en vän i socialnämnden att Socialchefen fått ett avgångsvederlag på 2,2 miljoner kronor och 150.000kr för att flytta från Hörby. Varför? Jo annars skulle hon ju kunna frestas att tjalla om kommunens lönsamma och fula LVU- och LVM-affärer.
*   Ja, ja så gick det till under Enpartiväldets tid, när den andligt korrupta ämbetsmannakåren tvingats lyda HSB: Han som vet bäst i maktpyramidens topp.
Framtidshälsningar Ove Svidén
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Så avslutade JO ett känsligt ärende

  1. Jeanette skriver:

    SE till att INTE släppa in Socialdemokraterna i regeringen i gen! Juholt sa i sina tal: i Fredags! Inget barn Väljer sina föräldrar och dess ekonomiska situation. Nä helt riktigt! men Inget barn Juholt väljer att bli en handelsvara i Sossarnas Korrupta dolda människohandel!.. men man väljer att strunta i att berätta detta för folket. fega sossar!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *