Framtidens finansiella system?

Öppet brev till Finansminister Anders Borg
Samexistensens tid på Iberiska halvön under åren 711-1492, var en kreativ period av fredlig  utveckling av konst och vetenskap mellan judar, kristna och muslimer. Samhället hölls samman av en räntefri ekonomi som respekterades av alla de tre Abrahamitiska religionerna.
*    Epoken av samförståndet bröts när Katolska Kyrkan sände tillbaks Morerna söder om Medelhavet, och utvisade judarna till de Protestantiska länderna i norra Europa. Bildandet av Bank of England 1694, kan sen sägas vara början till det globala pengaväldet: ”New World Order,” styrt av 13 finansfamiljer. Ränta och tillväxt för några få, försvarade med militära operationer, politisk taktik och med dolda finansiella strategier.
*   Kommer muslimerna, som förbjuder varann att ta ränta, att vara de som överlever ett tredje världskrig?
*    Kan det fredliga och jämlika Sverige bli hemvist för en framåtsyftande ny försöksverksamhet: La Convivecia II. Kan en jämlik räntefri basinkomst utvecklas och prövas i Sverige? Kan ett sådant Solidar System ( solidar.lir.be/Systemet ), och medborgarlön garanteras och införas gradvis som en födslorätt till alla jordens människor?
*    Som filosoferande medmänniska i VärldsGemenskapen tror jag att en  Tusenårig VärldsFred kräver ett helt nytt solidariskt pengasystem! (Se vidare: A Scenario for a Peaceful New World Order:  (http://www.peace.se/?p=157)
Framtidshälsningar   Ove Svidén
P.S  from Wikipedia:  La Convivencia (”the Coexistence”) is a term used to describe a postulated situation in Spanish history from the Muslim Umayyad conquest of Hispania in 711 to 1492 – concurrent with the Reconquista (”Reconquest”) – when Jews, Muslims, and Catholics in Spain lived in relative peace together within the different kingdoms (during the same time, however, the Christian reclaiming of land conquered by the Moors was ongoing). The phrase often refers to the interplay of cultural ideas between the three groups, and ideas of religious tolerance.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Framtidens finansiella system?

  1. Prototokos skriver:

    En vacker dag så kommer hela räntesystemet att krascha. Då får vi se vad som händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *