SANS och måtta

SANS:   KULTUR * SAMHÄLLE * VETENSKAP * FILOSOFI
EXISTENTIELLT MAGASIN I UPPLYSNINENS ANDA
Ring mig på 08-25 86 43
så kan vi bestämma en tid och plats för 
ett filosoferande befriande samtal 
som för oss samman …
Framtidshälsningar
Ove Svidén    08-25 86 43
ove@peace.se       www.peace.se
Filosofens Blogg: www.peace.se/blogg/    se mer i kategori LVU
och  Peace Philosophers Blog:   http://www.peace.se/blog/
Publicerat i Bakom Kulisserna, BENJAMIN FULFORD, David Icke, Filosofi, Fria Sidor, Global Research, Kvinnofrid, LVU, Maktmissbruk, Mind Control, Putin, Trump, Xi | Lämna en kommentar

Brexit nästa

Sionismens sammanbrott: Drottning Elizabeth ger klartecken till Brexit

Av  | 15 oktober, 2019
https://newsgram.se/sionismens-sammanbrott-drottning-elizabeth-ger-klartecken-till-brexit/?fbclid=IwAR3ArYJ2f0FOaEaBMufhHzBr5ALx70blhGxWHXVM43PSYC_QZSqJBOJxRUI

I snart hundra år har sionisterna dominerat världspolitiken. Mycket tyder på att det sionistiska projektet för att uppnå världsherravälde är på väg att kollapsa. För på måndagen gav drottning Elizabeth order till hennes premiärminister Boris Johnson att föra Storbritannien ut ur EU – oavsett om det blir en mjuk eller hård Brexit.

Någon gång i framtiden kan det mycket väl bli på det viset att den 31 oktober 2019 kommer omnämnas i historieböckerna som Storbritanniens befrielsedag. För på måndagen höll drottning Elizabeth II sitt tal vid det brittiska parlamentets öppnande. Hon gav order till hennes regering att den ska arbeta för att infria det brittiska folkets önskan att lämna Europeiska Unionen (EU) den 31:a oktober.

Ända sedan det brittiska folket röstade ja till Brexit i en folkomröstning om Storbritanniens EU-medlemskap 2016 har det pågått en maktkamp mellan globalister och nationalister inför öppen ridå. In i det sista såg det ut som att globalisterna skulle gå segrande ut ur striden. Då överraskade den nye premiärministern Boris Johnson, Tories, alla genom att förklara att en hård Brexit utan avtal med EU är att föredra framför att stanna kvar i unionen. En märkbart rörd Johnson lyste upp när han hörde drottningen säga de magiska orden.

Min regerings prioritet har alltid varit att säkra Storbritanniens utträde från Europeiska Unionen den 31 oktober.

Drottning Elizabeth II förklarade att den brittiska regeringen kommer arbeta för att införa ny ordning för att sköta fiskeri, jordbruk och handel utifrån de möjligheter som uppstår i och med att Storbritannien nu lämnar EU. Dessutom försäkrar hon att EU-medborgare som skött sig kommer få stanna kvar i Storbritannien.

Åtgärder kommer vidtas för att säkra säkerhet, stabilitet och nya möjligheter för de finansiella och juridiska sektorerna, sa drottning Elizabeth II inför det brittiska parlamentet.

Efter alla dramatiska turer runt Brexit kan drottningens tal tolkas som att hon ställer sig på folkets sida i maktkampen mellan globalister och nationalister. Ofta talas det om globalisterna i samhällsdebatten. Alltså den lilla klick av människor som har mest makt och rikedom i världen. I västvärlden finns det tre falanger bland dom som kallas för globalister. Dessa falanger är Windsors, Vatikanen och ZOG. Windsors utgörs av europeiska kungligheter och aristokrati som i vissa fall har anor tillbaka till tiden då Romarriket gick under. Kristendomens maktcentrum Vatikanen i Rom sköter det andliga medan sionister kontrollerar opinionsbildningen genom ägande av banker och massmedia. Några experter menar att den allra mäktigaste falangen – sionisterna – nu har besegrats.

Är C300 en kompromiss mellan konkurrerande falanger?

Det kan vara vanskligt att försöka beskriva de nätverk som har stort inflytande på världspolitiken – då en stor del av beslutsprocessen äger rum bakom lykta dörrar. Men de tre falangerna som är beskrivna ovan anses vara de nätverk som finns representerade i globalisternas högsta officiella beslutande organ Committee of 300(C300). Omkring 76 procent av ledamöterna ska ha koppling till sionistiska intressen. Det är ett oproportionellt stort inflytande. Nu när sionisternas planer på världsherravälde är på god väg att kollapsa kommer C300:s sammansättning förändras. När världen får en ny geopolitisk ordning kan resultatet mycket väl bli att sionisterna ersätts med kineser i C300. Ingen vet riktigt vilken deal USAs president Donald Trump förhandlade fram med drottning Elizabeth II under sitt statsbesök i Storbritannien i somras. Allt tyder på att hon fått höra från Trump att han ämnar städa ut ZOG-falangen i USA och att Windors får ha kvar sitt inflytande på amerikansk jord på villkor att drottningen går med på utrensningen.

Riskerar tvåhundra års kamp att gå till spillo?

De senaste månaderna har sionisterna råkat ut för en rad dråpliga bakslag. I somras försökte Israel lura in USA i ett krig mot Iran genom att angripa två oljetransportfartyg utanför Persiska viken och därefter lägga skulden på Iran. Men USA startade inte något krig mot Iran, även om det var nära. Därefter skakades en hel värld av arresteringen av Jeffrey Epstein som blottlade Israels underrättelsetjänst Mossads sätt att rigga påverkansoperationer i västvärlden. Minderåriga barn användes för honey trapping. Detta för att kunna utpressa makthavare i bland annat Washington DC och London. Den senaste missräkningen för sionisterna är turerna runt USAs tillbakadragande av militära trupper från Syrien. När det blev känt deklarerade Turkiets president Recep Erdoğan att man skulle gå in i nordöstra Syrien och upprätta en turkisk fredszon. I torsdags lade USA och Ryssland in sina veton i FNs säkerhetsråd mot en EU-stödd resolution som fördömde Turkiets offensiv i nordöstra Syrien. Det är första gången som detta händer sedan säkerhetsrådet bildades 17 januari 1946. Eftersom USA och Ryssland lagt veto tillsammans betyder det att kurderna är Israels proxy’s i Mellanöstern medan Erdoğan sparkade ut sionistiska intressen som leddes av George Soros och Gülenrörelsen från landet. Det är därför som Recep Erdoğan får stöd från Donald Trump och Vladimir Putin samtidigt som EU offentligt tvingas försvara Israels allierade kurderna i Syrien.

Publicerat i Bakom Kulisserna, BREXIT, City of London, judiska lobbyn, Pengar, politik, sionism | Lämna en kommentar

Häxcirklar av terror i samband med e-handel

 

VitaLiv:    www.vitaliv.se     mail: se@vitaliv.no
Jag beställer ett erbjudande för att slippa ledvärk
Prövar det under några månader
Produkten visar sig inte fungera. Värken kvar. Betalningspåminnelse
Posten returnerar nya försändelsen till den där ’djävla firman’ åt mig,
olika firmor kopplas in och kräver inbetalning, samma dag som betalningspåminnelsen skickas, från: faktura.se@arvato.com annars: Hot om inkasso!

Jag polisanmäler det fräcka Inkasso-Hotet till ekobrottsmyndigheten och får följande ¨svar:

 1. Vidarebefordrat brev:
Ämne: Undeliverable Mail: ”Polisanmälan ekobrott”
Datum: 4 oktober 2019 15:42:34 CEST

Hur får man stopp på Terrorn om inkasso om nu Ekobrottsmyndigheten inte hinner eller vill befatta sig med sånna här petitesser som Polisens E-brevlåda Stockholm besvarade så här:

Detta är ett automatsvar från Polismyndigheten. Vi har mottagit ditt e-brev. Brevlådan öppnas under kontorstid varje helgfri måndag till fredag. Om ditt ärende är akut, ring 112 eller uppsök närmaste polisstation.

Allmänheten varnas för all e-handel som kan leda till en spiral av Terror utan slut mellan aktörer, firmor och ansvarsbefriade myndigheter som inte samarbetar.

Men med Lennart Hylands Morokulien fungerade samarbetet , och Skavlans TV-program för ihop de Nordiska brödrafolken se här!

E-mail till ove@peace.se den 11 oktober

Hei!

Da du bestilte prøvepakkene, inngikk du samtidig avtale om abonnement.

Siden du ikke registrerte din oppsigelse innen 16/06/2019 (FlexRepair) og 24/07/2019 (Omega 3) , som var siste frist for å levere oppsigelse, ble neste forsendelse sendt til deg på begge abonnement:

– Abonnementpakke FlexRepair med faktura 257890 sendt 20/08/2019
– Abonnementpakke Omega 3 med faktura 263509 sendt 03/09/2019

Det er beklagelig at det har tatt lang tid med denne forsendelsene. Dette skyldes forsinkelse i tollen. 

Dessverre er det blitt utstedt en betalingspåminnelse, men betalingspåminnelseavgiften er nå slettet og vi har bedt Arvato utsette forfallsdatoen i 30 dager fra dagens dato.

14 dagers angrerett gjelder kun prøvepakken. Det er ikke returrett på abonnementpakker.

Vi har likevel vurdert det slik at vi i dette tilfellet vil godkjenne retur av begge ovennevnte abonnementpakker. Fakturaene vil bli kreditert så snart vi mottar pakkene i retur. 

Du har blitt informert om abonnementet på følgende vis: 
– ved bestilling på nettsiden
– i bekreftelsesmailen som du fikk etter online bestillinger / eller sms bekreftelsen for telefon bestillinger
– på faktura som fulgte med i prøvepakken

Til informasjon har vi nå nye rutiner for nye forsendelser til Sverige for å unngå forsinkelser på fremtidige forsendelser.

Begge abonnement er nå stoppet for ytterligere forsendelser.

Tack kära Kära Systrar och Bröder på bägge sidan Kölen.
Framtidshälsningar Ove Svidén

Publicerat i Ansvar, Internet, korruption, Maktmissbruk, Människa, Okategoriserade, Pengar, Terrorism | Lämna en kommentar

Åsa Harryson ryter till om det korrupta LVU/HVB-systemet

Åsa Harryson

http://systemetfelisverige.simplesite.com/

072-237 0672

http://systemetfelisverige.simplesite.com/?fbclid=IwAR349bymbURpYTd3FbuBOmIvWKgcb0_4VVhUAHU-aPZE0PUDw_GdohMVycQ

Den allmänna oron över Sverige har inte kommit utan anledning – för Sverige har ett Kriminalitets – och skuldskapande system! Det är just därför som Sverige står inför en totalkollaps……..

PS! DET HÄNDER MER PER CAPITA HÄR I SVERIGE ÄN I NÅGOT ANNAT LAND I VÄRLDEN….. Men det finns saker att göra om vi gör det nu! Jag ska försöka mig på att förklara för er vad det är för krafter som styr vårt land rakt ned i avgrunden.

 

1. Systemet i Sverige är uppbyggt på att kommunerna inte ska behöva följa vare sig sin egen Socialtjänstlag eller Sveriges rikes lag. Givetvis har de själva insett att de sitter skyddade oavsett hur de än gör, på grund av att

2. Tjänstemannaansvaret inte existerar i Sverige. Palme plockade bort Tjänstemanna-ansvaret den 1 Januari 1976. Jag vill nog gå så långt att jag antar att mordet sannolikt hade med samhällsutvecklingen att göra som blev efter att tjänstemannaansvaret plockades bort. För att kommunerna ska kunna kriminalisera barn och ungdomar ( för att det skapar en del jobb) så har

3. Staten inrättat en rättspraxis på Länsrätter och Kammarrätter som innebär att det inte krävs någon bevisning för vad kommuner påstår och för fram mot föräldrar och barn vid till exempel LVU och LVM mål. Vem tror ni då att de tror på? En ensam förälder/par eller två handläggare ifrån Socialtjänsten?

4. Domare och Lagmän anmäler inte heller ärenden där kommuner har hanterat fel eller maktmissbrukat. Dessa är förmodligen tystade ifrån högre ort för att det finns högre krafter som har intresse av att bevara ett icke fungerande system på grund av att det skapar vissa jobb samt inte gagnar viss politik. Advokaterna vågar inte heller att försvara sina klienter för bra och vågar inte heller gå på för hårt. De riskerar då att inte få rekommendationer och färre klienter.

5. På grund av de ekonomiska fördelarna politikerna erhåller då de sitter kvar så att de erhåller inkomstgaranti/pension, så väljer de att följa det som partiledningen vill istället för det som kan rädda landet. Man vill sitta kvar så att man får de ekonomiska fördelarna.

6. Denna pension gör att man inte följer sitt hjärta och det man vet kan rädda vårt land, utan de följer då vad partiledningen tycker och vill, för att få sitta kvar så pass länge att man får sin pension. På grund av detta så finns det ingen som kan rädda vårt land.

7. Media är statsbidragsfinansierade och vågar därför h​eller ej gå för hårt ut. Jag har försökt med några hundra journalister nu, men ingen vågar säga det jag ska säga till er nu.

8. Barnen som omhändertas i Sverige skickas inte sällan runt på 10 – 20 olika ställen och de lär sig absolut ingenting på de ställen de kommer till. De lär sig vare sig att hantera pengar eller livet. Man blandar dessutom kriminella ungdomar med sådana som aldrig provat sådant, så att dessa också blir upplärda. Barnen lär sig också ofta att missbruka på behandlinghemmen.

9. De missar ofta många år av skolan eftersom de skickas runt så mycket. De här barnen känner sig alltid utanför och kastade åt vargarna, vilket de också är. Stat och kommun är den sämsta vårdnadshavare ett barn kan få, och statistiken visar också att nästan 80 % av dessa barn går in i kriminalitet, blir psykiskt förstörda och Socialbidragstagare.

10. Dessa barn får ofta börja sina liv med stora skulder, trots att det inte ens är deras eget fel att de fått skulderna. Det är enbart cirka 3 % av fallen som är felhanterade som någonsin får någon uppmärksamhet genom JO och andra myndigheter. Man skapar på det här sättet en ny underklass i Sverige. Men den underklassen som kommunerna skapar nu kommer vi andra inklusive kommunerna själva få anledning att frukta konsekvenserna för att man skapat.

 

Kommunerna bara fortsätter och fortsätter med kriminaliseringen av barn

 

11. kommunrevisorerna också har ett hårt tryck på sig att släppa igenom det som Socialnämnden vill ha igenom. Jag skrev till Riksrevisionen och begärde att kommunrevisorerna behöver granskas i våra kommuner och hur de har anställts då det verkar existera mycket jäv och svågerpolitik inom professionen. Denna jäv och svågerpolitik håller på att förstöra vårt land. Men det stannar tyvärr inte där……

12. Hade det inte funnits ett system i detta att skapa kriminalitet så hade cirka 50 % av barnen återlämnats till sina föräldrar igen, då man inser att man inte klarar av vården, utan att göra dem kriminella. Men det görs inte! Nej, det är

13. Enbart cirka 5 % av dessa barn som någonsin lämnas tillbaka igen. Detta trots att man ofta ser resultaten framför sig på att barnen blivit förstörda och kriminella av placeringarna. Givetvis så skapas det vissa jobb av den här barn och ungdomskriminaliseringen, men kostnaderna som kommer utav detta är betydligt större, än kostnaden som skulle bli om dessa personer gick arbetslösa. Dessutom så kan det ju vara trevligt för oss andra att kunna gå ute på kvällarna utan att utsättas för våld. Men det kommer bara att vara historia, om det här får fortsätta som nu.

14. Det här får fortsätta för att regering och riksdag skyddar jobben åt vissa grupper i samhället. Det är dock inte statens sak att skydda jobben åt vissa grupper, utan de kan säga till dem som de säger till alla andra – det vill säga – starta eget! För inte vill väl vi andra att vårt land ska få förstöras av kriminaliteten samt att sjukvård och äldrevård ska bli/vara minimerad ?

15. Polisen i Sverige säger inte ifrån till Socialtjänsten trots att kommunerna skapar kriminalitet så att Polisen får mer att hantera än de klarar av.

16. Polisen lämnar ogärna ut polisregistret på ditt barn trots att det är under 18 år. På det sättet kan man som förälder inte se vad ens barn sysslar med i olagligheter och på så sätt då inte heller hjälpa barnet på rätt väg igen.

17. Social-utredningarna innan man omhändertar barn ska enligt lagen vara sakliga, opartiska och rättssäkra, vilket de väldigt sällan är.

18. Att Socialtjänstemän och de som sitter i Socialnämnden faktiskt har rätt att vara och inte sällan själva är familjehem eller delägare i HVB-hem och sitter på dubbla stolar. De kan på det sättet också vara med och besluta vilket barn de vill ha i sitt hem.

19. Att kommunerna enbart får lite böter som straff om de har maktmissbrukat eller felhanterat barn, vilket de struntar i eftersom detta inte drabbar dem som enskilda personer.

20. Att Socialtjänstemännen har rätt att ta del av tidigare utredningar ifrån tidigare kommuner. Detta gör att ett tidigare felhanterat ärende oftast fortsätter att bli felhanterat på grund av att det har vinklats fel i första kommunen. Den nya Socialtjänsthandläggaren blir då färgad av den gamla utredningen och kan inte hålla sig saklig, opartisk och rättssäker då man får förmoda att denne respekterar andras arbete inom professionen.

21. Att staten till och med tillskjuter pengar till kommunerna för att barnhandeln ska gå runt då de placerar ADHD barn på familjehem och HVB och SIS-hem. Detta gör de trots att de vet att föräldrar är extra viktiga för utvecklingen i ett ADHD barns liv, om de inte ska bli kriminella och hamna snett. Därför är också fängelserna idag fulla av människor med ADHD som sitter där för att de inte fick rätt hjälp av kommunerna utan på detta sätt hänvisades in i det kriminella livet – och de blir på grund av vår sjuka system ordning bara fler och fler. Nu är det dessutom på förslag att höja straffen i Sverige, vilket då alltså kommer att slå emot sjuka människor för att de inte har fått rätt hjälp.

22. Man är också dålig på att integrera kriminella in i samhället igen. Det kostar pengar och då vill man inte vara med längre eftersom kommunerna går med ett underskott på EN MILJARD. Men detta är ett arbete som borde vara minst lika viktigt som att integrera invandrarna. Vilket borde vi då prioritera? Integration eller det kommunala kriminalitets-skapandet? Med de här ungefärliga siffrorna så inser man snart hur det kommer att gå för Sverige:

23. Minst 40 000 barn omhändertas varje år. Jag har dock fått uppgifter på att det ska ha omhändertagits mellan 80 000 – 85 000 barn i år. Varje barn kostar minst 87 000 kronor i månaden. Det ska finnas 1 – 1,5 miljoner barn omhändertagna i landet. Kostnaderna för detta bör därför ligga på minst ETTUSEN-MILJARDER OM ÅRET UTAN RÄTTEGÅNGSKOSTNADER OCH KRIMINALITET SOM MEDFÖLJER. Omhändertagningarna ökar med 1 000 – 1 500 per år. Det är nästan 80 % av dessa som efter att ha haft staten som vårdnadshavare går in i kriminalitet, droger, blir psykiskt förstörda och socialbidragstagare. Ofta blir familjen runt omkring också långtids-sjukskrivna och får sina liv förstörda både ekonomiskt och på andra sätt. Så när är det dags att inse att vi måste omforma det system som skapar så mycket kriminalitet?

Jag har skrivit en bok som heter Kampen om Sverige-Sveriges moment 22! (VULKAN) Den kan du bara googla fram och köpa via nätet eller om du hellre beställer den via mig så går det också bra. Men jag behöver skriva flera………

Om du kan tänka dig att stödja mig i arbetet med att få ut tillräckligt med information till myndigheter och privatpersoner om systemet så att vi kan förändra framtiden i Sverige så är jag oerhört tacksam för alla bidrag små som stora. Du kan i sådana fall sätta in bidraget på kontonummer 8480-6 903 362 510-5 Swedbankkonto. Jag har nämligen en hel del bra idéer som skulle kunna förändra och förbättra Sverige men det behövs medel för att jag ska kunna göra detta.

Publicerat i Bakom Kulisserna, LVU, Palme, Socialdemokrati, The New Totalitarians | Lämna en kommentar

Varning för internationell e-handel av mediciner & kosttillskott

En dröm om att slippa artros i handleder, armbågar och knän via en aggressiv marknadsföring av ett kosttillskott ledde mig till en retur via Nordpost som hjälpte mig sända den avbeställda varan som inte visar sig fungera, till en returadress 405 70 Göteborg.

Härmed Polisanmäler jag: se. Vitaliv.no och Avarto Finance AB deras lurendreieri för ekobrottsmyndigheten inför 80 mediakontakter om det falska pyramidspelet – via stulna mailadresser och avslutade telefonabonnemang?

Allmänheten varnas för den ”djävla firman” som den hjälpsamma posttjänstemannen sa det …

P.S. Your message:
From:    ove@peace.se
Subject: Kommunikationen mellan VitaLiv och dess faktura-firma fungerar tydligen inte  / Ove Sviden   /  EKOBROTT???

P.P.S.

När jag återkom från posten, väntade en Ny faktura från Avarto Finance AB på 1182 kr (60kr påminnelseavgift). Samtidigt får jag läsa den hotfulla texten:

”Vi ber Er kontrollera detta och betala in på nedanstående postgironummer (493 94 04-2) för att undvika att ärendet överlämnas till inkasso.”

(Arvato faktura nummer 257890, belopp: 1182.00 kräver inbetalning senast 2019-10-01, dvs samma datum som påminnelse brevets skickades: 2019-10-01 ) Terror!!!

ETT RÅD: ’PRENUMERERA INTE PÅ MEDICUNER ELLER KOSTTILLSKOTT VIA INTERNET,  om du då och då är bortrest en vecka eller två på semester….

P.P.S.
Thank you Valentina of Jupiter Laboratories Ireland Ltd.
at Lilliput Road, Brackmills. Northhampton NN4 /7DT United Kingdom

You packed 3 + 1 of Joint Fuel (SKU-109) items that I paid to JUPITER
via HANDELSBANKEN Internet Bank: 998 + 199 SEK on August 29, 2019
and received in a very wringgelled package at my doorstep a week later.

But please remember your food additive did give no cure whatsoever to my
regular autumn arthritis as promised in your advertisements!

So, for heavens sake do not regard my payments as a subscription for future deliveries.

I have learnt my lessons for not involve in Internet shopping of fake hopes….
I sincerely hope that I will not also need to sue Jupiter Laboratories to the Police
as I had to do last week for the Internet Scam of VitaLiv: se@vitaliv.no
and Arvato Finance AB/ Vitaliv AS at the same e-mail address.

Police, honest producers and consumers are warned!
Allmänheten och Ekobrotts-Myndigheter varnas !!!

P.P.P.S.   Varför får jag svaret att jag missar framtida bonus från  VitaLiv AS om jag avbryter ’prenumerationen’ med mitt första telefonsamtal?
Varför får jag inget svar en månad senare, när jag igen försöker ringa VitaLiv?
Varför får jag svaret: ’Abonnemanget upphört’ när jag försöker ringa det nya nummer som Arvato Finance AB anger att Kosttillskottsföretaget VitaLiv AS har senast bytt till?
Skumt! Brottsligt??

Framtidshälsningar
Ove Svidén World Peace Foundation Philosophizing President and scenario writer Email: ove@peace.se Website: www.peace.se
Peace Philosophers Blog: http://www.peace.se/blog/
Filosofens Blogg: www.peace.se/blogg/. Kategori: LVU

Publicerat i Ansvar, Bakom Kulisserna, Internet, korruption, Maktmissbruk, Media, Pengar, Terrorism, VärldsGemenskap | Lämna en kommentar

www.contra.nu/veckans contra

1. SAKPOLITIK ELLER SKÅDEPOLITIK
För fyrtiotre år sedan, 1976, ansågs det allmänt att en moderat statsminister, justitieminister eller finansminister var politiskt otänkbara. Eftersom Thorbjörn Fälldins Centerparti var det största borgerliga partiet var det inte så märkligt att han blev statsminister. Men han lyckades slingra sig ur det självklara valet till justitieminister, ”batongmormor” Astrid Kristensson, genom att leta fram den ”opolitiske” Sven Romanus. Kristensson blev senare Landshövding i Växjö. Moderatledaren Gösta Bohman fick inte bli finansminister utan fick istället den nyskapade posten ”ekonomiminister” med de centrala budgetfrågorna placerade hos folkpartisten Ingemar Mundebo.

Först femton år senare, 1991, kunde moderaterna få revansch genom att då ha blivit större än de tre andra borgerliga partierna tillsammans. Moderaten Carl Bildt blev statsminister och hans partikamrat Gun Hellsvik justitieminister. Ann Wibble på Folkpartiets högerkant blev finansminister.

År 1976, handlade det inte om sakpolitik utan om att Socialdemokraterna (och särskilt LO) spred myter om Moderaternas politiska inställning och bakgrund, vilket gjorde att vare sig Centerpartiet eller Folkpartiet vågade släppa in partiet på riktigt, trots att partiets röster behövdes för att få majoritet i Riksdagen. Trots utfallet i riksdagsvalet var det förlorarna i form av Socialdemokraterna som satte upp begränsningar för vad som var ”politiskt anständigt”.

Efter riksdagsvalen 2014 och 2018 var situationen likartad. Det handlade inte om vägval i sakpolitiska frågor utan om ”politisk anständighet” som den här gången inte drabbade Moderaterna utan Sverigedemokraterna. Men trots allt fattades en hel del beslut (både under mandatperioden 2014-2018 och den nu pågående mandatperioden) i form av ”tillkännagivanden”, där Riksdagen framförde önskemål om att Regeringen ändrar sin politik. Undantagsvis genomför Regeringen faktiskt Riksdagens tillkännagivanden, men det var också vanligt att ”tillkännagivandena” blir liggande i en skrivbordslåda på regeringskansliet år efter år utan åtgärd eller i bästa fall förpassas till en statlig utredning.

Centern och Liberalerna (tidigare Folkpartiet) lät sig nöjas med detta och träffade till och med 2019 avtal med S och MP om att stödja Regeringens politik i avgörande frågor för att det för tillfället ”oanständiga” partiet inte skulle ha något inflytande. Det påminner faktiskt lite om situationen 1976, men då vågade Centern faktiskt satsa på en borgerlig regering eftersom den egna partiledaren utsågs till statsminister.

Vägvalet 2019 nästan krossade Liberalerna som parti, eftersom meningarna i partiet var högst delade. Den nya partiledaren Nyamko Sabuni har dock nu börjat lätta på underkastelsen under Socialdemokraterna. Hon säger, hör och häpna, att politiken inte längre ska styras av Sverigedemokraternas inställning utan av sakfrågorna. En partiledare i regeringsunderlaget kan alltså i klartext säga att Regeringens politik för närvarande styrs av Sverigedemokraterna, det vill säga politiken ska vara tvärtom även om den egna ideologin råkar komma fram till samma slutsats som Sverigedemokraterna i en sakfråga.

Det är verkligen på tiden att låta riksdagsmajoriteten och inte Sverigedemokraterna (det vill säga Regeringens motvilja mot partiets ställningstaganden, oavsett vilka de vara må) styra de politiska vägvalen.

Nyamko Sabunis nya hållning kan bli Liberalernas räddning.

Denna text finns också på följande URL:

https://www.contra.nu/veckans–contra/sakpolitik-eller-skadepolitik/

Publicerat i JÖKen:, Maktmissbruk, Media, politik, Socialdemokrati, The New Totalitarians, Val 2018, Veckans Contra | Lämna en kommentar

fd CIA-agenten Robert David Steele analyserar David Icke

Bakom kulisserna

David Icke: Allt du behöver veta men som aldrig har berättats

Detta är ett utdrag ur David Ickes bok gjord med en google-översättning. Recensionen
är skriven av fd CIA-agenten Robert David Steele+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

cover-everything-you-need-to-know

Det finns tre sorters holistiskt tänkande: sekulär, ekologisk och kosmisk. Med undantag för David Icke känner jag inte till någon, var som helst, som faktiskt tänker holistiskt på alla tre nivåer (jag går kort in på kosmisk nivå).

Den här boken är ett monster att läsa, 741 sidor, sammanfattar det mesta i 18 kapitel som jag sammanfattar individuellt. Varje kapitel illustreras starkt med grafik från hans episka personliga framträdanden som är som intellektuella och andliga ”rockstjärne-händelser”. Om påven tillber Satan på påsksöndagen är toppen av ondska, säger David Icke, att vi är en – var en gudspatrikel – den kosmiska absoluta godheten och alternativet till ondskan som representeras av sionisterna, Vatikanen och de olika hemliga sällskapen som trivs i kaos, krig, mänskligt lidande och människohandel, rädsla och hat.

 

Sammanfattning av Robert David Steele

USA och jorden uppstår från århundraden av invandring av dessa reptiler som uppgår till 1 % av de uppfyllda och de har strukturerat upp varje aspekt för den mänskliga civilisationen, allt från utbildning och regering till bank, handel och media, som har förmedlats till oss på ett lögnaktigt sätt. Goda nyheter framgent: Tillräckligt många människor har ”vaknat ”till en punkt som jorden i allmänhet, och i synnerhet USA har nått en brytpunkt mot det goda – mot en övertygande medvetenhet som kan återställa himmelriket på jorden”.

Hotet mot mänskligheten är genomgripande och mångfacetterad. Den innehåller följande specifika pågående hot som måste stoppas omedelbart:

 • Centralbanken (privat kontroll av pengar) som ljuger, fuskar och stjäl från allmänheten
 • Betjänade aktiva skyttar, skapar falsk flagg-operationer och krig, allt för att införa rädsla och hat
 • Elektromagnetisk förorening som dödar hjärnceller och muterar andra celler – 5G förstör naturen och utgör folkmord
 • Mat och medicin är utformat för att sterilisera och minska testosteronet
 • Offentliga budgeten fördelar 70 % av våra disponibla medel till en militär som inte kan vinna krig
 • Regeringens byråkrati och reglering är utformad för att utarma och kolonisera länder och stater
 • Invandring och ”multikulturalism”, är en avsiktlig attack på republikens etniska integritet
 • Informationscensur och kontroll under det sionistiska schemat för att förstöra USA – ”politisk korrekthet” är en aspekt av censursystemet, direkt digital censur, datamanipulering och digitalt mördande av konservativa röster utförda av Silicon Valley-företag (#GoogleGestapo) och andra
 • Mind-control, en gång en sfär inom CIA och NASA, men är nu brett tillgänglig inom den privata sektorn
 • Moralisk nedgång i vilken ”allting är möjligt” inklusive pedofili, transgenderism och satanism
 • Förgiftning av luft, mat, mark och vatten – Chemtrails och geoengineering är brott mot mänskligheten
 • Man tar fram en grupp bestående av ”nyttiga idioter” som har blivit så dumma att de utgör en fara för samhället
 • Religioner, både som en form av uppfattningskontroll och identitetshantering – religioner som blint stöder sionisterna som begår brott mot mänskligheten utomlands, samtidigt som de undergräver USA:s ekonomi, USA:s regering och det amerikanska samhället, och de hotar särskilt USA:s stabilitet
 • Hemliga sällskap såsom frimurarna och Malteserriddarna manipulerar information och resultat, för att uppnå ett resultat som gynnar 1 % av befolkningen på bekostnad av de övriga 99 %

De lösningar som är tillgängliga för allmänheten generellt och presidenten, bör han specifikt välja att bevisa mig det korrekta och författaren har fel angående presidentens planer och avsikter för Amerika:

 • Skapandet av en nationell sanningskanal och Web 3.0 som inte kan censureras eller manipuleras
 • Avslöja 9/11 och dess sionistiska skulden  och alla aspekter för denna falsk flagg- händelse
 • Upplysning om fri energi och upphörande av sekretess i samband med utomjordisk civilisationsteknik
 • Fördelning av beslutsfattande och regleringssystem tillbaka till länder och stater – lokalisering
 • Frihet att bära vapen, inklusive hemliga transporter och mötesfrihet utan begränsning
 • Yttrandefrihet på alla domäner och särskilt inom sociala medier
 • Offentligt fokus på centrala chakra och bred offentlig vägran att acceptera censur och kontroll
 • Ett slut på alla amerikanska krig och militära handlingar utomlands, stäng alla baser, avsluta alla militära subventioner
 • Slut på utpressning av amerikanska politiker och andra via särskilda avrapporteringar &  presidentens möjlighet att bevilja amnesti
 • Uppsägning av inkomstskatt, utbyte av transaktionsskatten för att bemyndiga individer över banker
 • Uppsägning av militariseringen av den amerikanska polisen, förbjud sionistisk utbildning och stöd till den amerikanska polisen

Källa  https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/10/02/david-icke-allt-du-behover-veta-men-som-aldrig-har-berattats/
2019-10-02

Source Robert David Steele
https://phibetaiota.net/2019/05/review-everything-you-need-to-know-by-david-icke/

Publicerat i Ascension, Ashtar, Bakom Kulisserna, BENJAMIN FULFORD, CIA, City of London, David Icke, judiska lobbyn, korruption, Mind Control, Ny Andlighet, SaudiArabien, sionism, VärldsGemenskap, Vatikanen | Lämna en kommentar

Utomjordingen Airls berättelse om Jordens politik, ekonomi och religion

Sjuksöterskans Matilda O’Donnel MacElroy telepatiska intervju med den överlevande piloten ’Airl’ efter tefats-krashen i Roswell 1947:

Tre viktiga, korta utdrag or boken:

1,034 – 1,124 AD

The entire Arab world was enslaved by one man. Hasan-ibn-al-Sabbah, the Old Man of the Mountain: He established the Hashshashin who operated a part of Mohammedanism with controlled by terror and fear much of India, Asia Minor and most of the Mediterranean Basin. They became a priesthood and an extremely effective mind-control mechanism and extortion tool that enabled the ”Assassins” to control the civilized world several hundred years.

Their method was simple. Young. men were kidnapped and knocked unconscious which hashish. They were taken taken to a garden filled with beautiful black-eyed houris in a harem decorated with rivers of milk and honey. The young men were told that they were in paradise. They were promised that they could return and live there forever if they sacrificed themselves as an assassin of whoever they were commanded ro kill. The men were out again, and shoved out in the world to carry out the assassination mission.

Meantime the Old Man on the Mountain sent a messenger to the caliph or whatever wealthy ruler from whom they demanded payment, demanding camel-loads of gold spices, incense or other valuables. If payment did not arrive on time, the assassin would be sent to kill the offending party…..

1119 AD

The Knights Templar was established as a Christian military unit after the first Crusade but quickly transformed into the basis the international banking system to accumulate money to conduct the agenda of operatives vestiges of the ” Old Empire” on Earth.

1307 AD

The Knights Templar was disbanded by King Philip IV of France who was deeply in debt to the Order. He pressured Pope Clement V to condemn the Order’s members, have them arrested, tortured them into giving false confessions, and burned them at the stake in an effort to erase his debt by seizing all of their wealth.

A majority of the Templars fled to Switzerland, where they established an international banking system” which secretly controls the economy of Earth.

”Old Empire” operatives act as an unseen influence from international bankers. The banks are operated covertly as a on-combatant provocateur to covertly promote and finance weapons and warfare between the nations of Earth. Warfare is an internal mechanism of control over inmate population …

Source: Alien Interview 2008, Lawrence R. Spencer ed., ISBN 978-0-6152-0460-4

P.S. Notera här hur väl utomjordingen ’Airl’ kunde beskriva dagens och årets 2019 konflikter mellan Islam, Kristendom och det materialistiska/ateistiska falskspelen med 9/11, krigen i Mellanöstern samt försöken att starta ett Tredje Världskrig av det anglo-amerikanska militär-industriella-komplexet via CIA Pentagon, NATO och EU…..

P.P.S.  Är det verkligen svenska politiker som styr Sverige?
Eller är det den Galaktiska Federationens Uppstigna Mästare
via meditations cirklar som tex Sananda.website hävdar???
https://sananda.website/sananda/

Publicerat i Agartha, Ascension, Ashtar, BENJAMIN FULFORD, Fred, George Soros, judiska lobbyn, Karl XIV Johan, Lars Bern, Maktmissbruk, Mind Control, Neutralitet, Pax Mare Baltikum, Pengar, politik, Sananda, sionism, Terrorism, The New Totalitarians, Trump, VärldsGemenskap | Lämna en kommentar

Människan skapades av skaparen för att kunna skapa

Constant change is an aspect of the illusion which is constantly being demonstrated by the “passage of time.”  Time, too, is an aspect of the illusion; in Reality there is only Now!  That makes no sense to beings in form because you have clear memories of times that have past, and you have ongoing expectations, moment to moment, that show you that in the future certain events will probably occur, and that other, as yet unknown events, will also occur.  Time and change are two facets of the same material environment in which you experience your existence as humans in form.  Most clearly seen and acknowledged as your bodies grow, strengthen, and develop emotionally and intellectually from infancy to adulthood, then maintain that state for a number of years, followed by the aging process that leads to bodily death and decay.  And your history, however far back you choose to look, confirms this.

BUT, deep within yourselves, below the level of your human conscious awareness, there dwells the absolute knowing that life, your life, is eternal.  However, because the vast majority of you identify utterly and completely with your bodies, with your human forms, you are therefore unable to access that deep inner knowing, and, instead, accept that you were born and that you will die, believing that your life is the period from birth to death – and nothing more – with the final state being termination, extinction, a state of eternal non-being.  Awareness of that seeming truth is frequently denied or ignored because it is a terrifying concept.  Thus, however unsatisfactorily your human lives may be unfolding for you, the vast majority of you do not wish to end them.  There is within you all a sense of hope that life as a human does have a meaning, a far deeper meaning than plain survival, whether experienced by someone who is wealthy with much in the way of material goods and worldly power, or as one who is impoverished and struggling daily to attain the basic necessities that survival as a human entails.

But, because you feel so separate in your individual bodies, and because you each only experience your own sensations – sight, sound, touch, taste, smell – and the pains or pleasures that arise therefrom, that sense of separation is seemingly confirmed.  This creates confusion.  Newborn infants have no sense of separation initially, having grown within and at one with their mothers. But, as time passes, and they start to grow and become able to move about on their own, a sense of separation begins to develop, which, at times, is a great joy, and at other moments absolutely terrifies them when they feel an intense and immediate need for attention, and it is not immediately forthcoming.

As One with Source, as each and everyone is, there are no limits to your creative abilities because, at the moment that God created you He endowed you with all that He Is, He created you like unto Himself.  From the moment of your creation you are able to create as He does, you are beings without limits of any kind because you are perfect beings; you are the energy field of infinite Love that is Source, Mother/Father/God, All That Is.  God is Perfect, He has no blemishes, inconsistencies, or imperfections of any kind because that is what perfect means, and nor do any of you, being inseparably One with God, always!

The perfection that is Source is infinitely joyful, infinitely peaceful, infinitely content, and so are all of you because there is no other state, and thus you will awaken into complete and unshakable awareness of this divine and eternal Truth.  Joy is your destiny because it is God’s Will for you, and it is also, of course, your will because you are in total agreement with God in every moment in the Unity that is that perfect and unchanging state.

Your loving brother, Jesus.

Källa:

Jesus/Sananda via John Smallman, September 28th, 2019

Publicerat i Ascension, Sananda | Lämna en kommentar

Ostindiska Kompaniet bakom svensk handel & industrialism

Detta är fundamenta för alla som bor i Sverige att känna till!

Bilden kan innehålla: text2019-09-27

Carl Norberg
Saxat från Facebook

Att rösta inom detta system är att bevara det, det måste fler förstå nu! Sverige sitter sämst till av en given anledning.

Så häng med nu för nu börjar det gunga ordentligt i Sverige, eller som man säger på sjöhavet – det rullar…..

Related image

I svensk sjöfartstradition finns få saker så mytomspunna som handelssjöfarten på fjärran östern. Mycket av denna mystik härrör från det mycket framgångsrika Ostindiska Compagnietsom drog hem avsevärda vinster till sina ägare, från det att det första skeppet FREDRIC REX SUECIE lämnade Göteborg 1731, fram till sista skeppet avseglade 1816. Fortfarande vårdar tokstollar minnet av detta första bolag, bl.a. replikan av GÖTHEBORG som alltså utgör en symbol för narkotikahandeln ifråga.

Detta tidiga bolag har man därför alltid varit mycket noga med att framhålla – har inget alls gemensamt med det senare bolag som här presenteras, nämligen Aktiebolaget Svenska Ostasiatiska Kompaniet (ASOK), eller Ostasiat i dagligt tal. Men det bara råkar vara samma personer och familjer inblandade i de bakomliggande strukturerna, det är en ren tillfällighet alltså…. och nu kommer en historia väl värd att lägga på minnet.

Under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet gjordes en del försök att få igång linjetrafik mellan Skandinavien och Fjärran östern. Störst framgång hade det danska rederiet ”Det Östasiatiske Kompagnie” som grundades 1898.

Image result for K A Wallenberg

Knut Agathon Wallenberg

Bankdirektör K A Wallenberg samt vice häradshövdingen Marcus Wallenberg var därför tidigt och inte exakt av en slump, i kontakt med det danska bolaget, för att främja den svenska exporten till Ostasien och möjligen då alltså att även själva tjäna en slant på besväret.

Det visade sig nämligen att det skulle finnas underlag för ett svenskt rederi att driva linjetrafik på denna trade – hur man nu på förhand kunde tro detta… K A Wallenberg tog därför 1906 kontakt med skeppsredare Dan Broström i Göteborg som ”genast fattade intresse” för projektet. 1907 var man klar med bolagsbildningen, där K A Wallenberg blev ordförande och Dan Broström VD. Samma år anskaffade bolaget sitt första fartyg S/S CANTON, ett fartyg inköpt från danska Östasiatiske Kompagnie. Redan från början inledde ASOK ett samarbete med det danska Östasiatiska och senare även med norska Wilhelmsen.

Så varför misstänkte man då att det skulle kunna bli en lönsam affär? Jo, för att Gustaf Oscar Wallenberg var son till André Oscar Wallenberg och Anna von Sydow och var alltså halvbror till Knut Agaton Wallenberg här ovan.

Image result for Gustaf Oscar Wallenberg

Gustav Oscar Wallenberg

När det efter unionsupplösningen blev fråga om att omorganisera Sveriges diplomati, togs Gustav Oscar Wallenberg i anspråk för dess uppgifter och han utnämndes 1906 till envoyé i Tokyo, från 1907 var han även ackrediterad i Peking. Tänka sig så praktiskt för släkten. Ännu mer lustigt nog, alldeles efter det Rysk-Japanska kriget som finansierades av bankirmakten genom den japanska finansministern Takahashi och försöket till revolution 1905! Men det hela blev ju som bekant ändå bara bättre, inte minst i den delen…

Den 2 juli 1908 slöt alltså Gustav Oscar Wallenberg ett mycket gynnsamt ”Vänskaps-, handels och sjöfartstraktat” med det kinesiska Qing–hovet. Det sägs att fördraget låg i linje med andra fördrag som Kina slöt med flera västmakter kring förra sekelskiftet. Vi kan redan här verkligen inte ens ana vad det kan tänkas ha inneburit verkligheten…..

Fördraget ifråga å den ”Svenska statens vägnar”, var alltså något som ena sidan bekräftade de omfattande privilegier som Sverige tillskansat sig efter Opiumkrigen genom Fördraget i Kanton 1847, men å andra sidan gav det nya fördraget i alla fall utåt sett en möjlighet för avskaffandet av många av dessa rent sinnesstörande privilegier, sedan Kina reformerat sitt rättsväsende för att passa den allmänna opinionen i väst. En rent trovärdighetsupprätthållande åtgärd med andra ord och därför ville man också begrava den verkliga bakomliggande historien. Ericsson hade förresten redan etablerat en närvaro i Kina i början av 1890-talet genom telefonförsäljningen av Gustaf Öberg i Shanghai. Orderingången ökade efter sekelskiftet då Öberg blev ordförande för ett telefonföretag i staden. 1913 levererade Ericsson utrustning för en telefonstation i Guangzhou (Kanton).

I just det sammanhanget. alltså med att skriva om historien så kan det ju vara värt att nämna en annan ”go gubbe” från Göteborg gällande Ostindiska kompaniet, alltså det svenska handelskompani som handlade med Östasien, grundat i Göteborg 1731 och som ”formellt upplöstes” 1813.

Image result for Eli F. HeckscherOstindiska kompaniets historia kan inte skrivas, fastslog Eli F. Heckscher1946!

Skälet som uppgavs var att kassaböckerna under lång tid och av oklar anledning brändes efter varje revision. detta hemlighetsmakeri har således varit till obotlig skada för ekonomihistorikerna. Men det har heller inte gjorts någon fördjupad analys av det rika kulturella utbyte som följde i den ekonomiska framgångens spår. Kina framstod som mönsterlandet och influerade idélivet, vetenskapen, konsten och politiken. Göteborgsanda i sin prydo.

Hur som helst, så när trafiken väl hade kommit igång, så visade det sig ju häpnadsväckande nog att lastunderlaget faktiskt verkligen snabbt översteg det tonnage som bolaget Ostasiat hade till sitt förfogande. Vem kunde någonsin ha anat att det skulle bli på så vis…. Behovet av nya fartyg var följaktligen stort och bolaget nyanskaffade snabbt fler fartyg att sätta in på alltfler linjer, från Indien och bort mot Japan och Kina.

Ostasiat kom därför inte helt förvånande att klara både första världskriget och tjugotalets depression utan allt för stora problem. Värre kom rederiet dock att drabbas under det andra världskriget som ju kom att utspelas till stor del i östra Asien med början med kriget mellan Kina och Japan. Under krigsåren lade dock Ostasiet ut stora nybyggnadsbeställningar. Dessa nya moderna fartyg kom man att ha stor nytta av efter krigsslutet då bolaget stod med en modern flotta.

ASOK förblev ett eget bolag inom Broströmkoncernen fram till 1978 då Broström omstrukturerade verksamheten och samlade alla bolag inom Broströms Rederi AB. Med detta försvann ASOK och dess klassiska skorstensmärke och fartygen fick istället Broströms svarta skorsten.

1984 överfördes Broströms till Red AB Transocean där Transatlantic var huvudägare.

Så då tar vi därför denna lilla detalj i beaktande för att belysa Investors totala kontroll ytterligare, vilket egentligen borde vara totalt onödigt, men men:

Image result for koppartrans

Koppartrans var ett svenskt bensinbolag som grundades i Göteborg 1947. Namnet Koppartrans kommer av Stora Kopparberg (nuvarande Stora Enso) och rederiet Transatlantic allt investorkontrollerat, vilka tillsammans bildade bolaget. Koppartrans var ett av Sveriges vanligaste bensinstationsmärken under 1950- och 1960-talen men försvann under 1970-talet efter att Shell köpt företaget 1963. En Koppartransmack fanns bevarad länge i värmländska Hämnäs. Kungliga Holländska Shell kontrolleras av Hollandsche Koopman Bank, som kontrolleras av Wallenberg.

Related image

Preemraff Lysekil

Preem Aktiebolag är ett annat svenskt oljebolag som har cirka 570 tankställen samt två raffinaderier i Sverige: Preemraff Lysekil och Preemraff Göteborg. Preem raffinerar sammanlagt ca 18 miljoner ton råolja per år, bedriver förädling av förnybara råvaror, råolja samt försäljning av bränsleprodukter till oljebolag verksamma i Sverige och på den internationella marknaden, främst i nordvästra Europa. Ungefär 2/3 av produktionen exporteras, vilket innebär att Preem är bland de största svenska exportörerna. Ungefär hälften av alla petroleumprodukter som förbrukas i Sverige kommer från Preems raffinaderier.

Image result for mohammed al-amoudiPreem arbetade fram till 1996 under namnet OK Petroleum. Fram till 1994 ägdes utåt sett dåvarande OKP av svenska staten, Neste OYoch KF. Sedan 1994 ägs Preem av den totalt Investorkontrollerade etiopisk-saudiske företagsledaren och miljardären Mohammed al-Amoudi, som satt inspärrad av MbS på Ritz Carlton i Riyadh i över fyrahundra dagar till dess att han blev samarbetsvillig, via sitt brittisk-svenska holdingbolag Corral Petroleum Holdings AB.

Nynäs Petroeleums roll i Venezuela lämnar vi därhän i detta, men det är bara det gamla vanliga.

Related imageMen BTW, på tal om Rule Britannia – I oljeriket BP var en svensk kung. Carl-Henric Svanberg. Han kom lustigt nog från Ericsson och valdes till styrelseordförande i BP, en av världens mäktigaste industriposter.

Där tronade han i nio år, fram till sista december 2018…..vilket alltså inte innebar att Investor hade släppt det minsta på greppet….vi förlåter er aldrig….

Så det är inte alltså inte alls någon fråga om att det är några folkvalda politiker som styr Göteborg, det har det heller aldrig någonsin varit. Inte det minsta!

Här finns dock ett antal familjer med mer eller mindre stor social och ekonomisk kulissartad makt – som alla är helt och fullt underställda Investor

”Elitmarionettfamiljerna” har därför följdriktigt ”byggt” sin förmögenhet på finansverksamhet, fastigheter, medier, juridik och båtar.

De är inlindade i ett ”intrikat” kontaktnät som började spinnas för inte bara 200 år sedan, det är ändå från den absoluta början på staden, själva skälet till att staden skapades, så att Göteborgsandan sitter i tapeterna- det är en monumental underdrift från de riktigt goa gubbarnas sida.
Fast alltsammans är ändå bara en slags blek kopia av landet som helhet, med sin Borgarkung i Investors grimma.

Särklassigt ”rikast” i staden Göteborg år 2019, är alltså familjen Olsson, som ägare av Stena. Här finns minsann inga gamla kopplingar till knarkhandelskontaminerad Göteborgsk societet och överklass, vilket är fallet med de flesta andra ”elitkulissfamiljerna”. Man vet nämligen på Stena att man bara kan verka långsiktigt om det sker utan att synas – Esse non videri.

Image result for Sten Allan Ohlsson

Sten Allan Ohlsson

Sten Allan Ohlsson började handla med skrot år 1939. ”Efter kriget ”hade han kapital” att köpa tre skrotfärdiga fartyg som kunde renoveras och ett företagsimperium började byggas.” Sonen Dan Sten Olsson(född 1947) tog över koncernen 1983.

Stena är en stor arbetsgivare i Göteborg och med det en stor maktfaktor. Man är också en stor mark-och fastighetsägare via dotterbolaget Stena Fastighet. Man äger marken och byggnaderna vid Stenaterminalerna där Tullverket huserar…. Familjen Olsson delar också på äkta ”filantropiskt” vis ut stora pengar från flera stiftelser för forskning och kultur, Knut och Alice ler nog…

Image result for Skandinaviska Kredit AB.

Tillbaka ett knappt sekel i tiden i tiden. År 1852, fyra år innan Robert Dickson startar sin stiftelse, är hans bror Oscar med på ett möte i Köpenhamn. Här deltog också två andra synnerligen välbärgade göteborgare, Olof Wijk den yngre och Oscar Ekman, samt som av en märklig slump även stockholmaren A.O. Wallenberg. Man bildade en internationell bank, som senare försvenskades och fick namnet Skandinaviska Kredit AB. Vi skall i detta varken glömma familjen Philipsson eller familjen Warburg. Bara så ni vet, tänk Mercedes och Centralbanker!

Image result for Theodor MannheimerTill vd för banken utsågs Theodor Mannheimer och ”han ledde” banken till att bli en verklig maktfaktor i Sverige. Theodor efterträddes av sonen Herman Mannheimer. Banken hade stor del i uppbyggandet av det svenska järnvägsnätet, varven, verkstads- och textilindustrierna. Där knöt Mannheimers många band, bland annat med släkter som Broström och Carlander. Ja och vem som i verkligheten bestämde allt, one could never have guessed... Borgarkungen – marionetten för tiden ställde ju lojalt upp med hela tiotusen kronor….Med majestätiskt språkbruk berättade Oscar II hur det gick till: ”Det fanns tecken till stormlöpning på Enskilda Bankens lucka, vadan jag föranleddes att med en viss ostentation där insätta penningar i mitt eget namn, en åtgärd som kom just i rättan tid och genast hade åsyftad verkan.”

I själva verket var det staten – skattebetalarna – som räddade Enskilda Banken från konkurs med ett lån på 30 miljoner kronor till en järnvägshypoteksfond.

Related image

Theodor startade btw en fond han också, en fond för konstnärer och Hermann hade del i byggandet av Konserthuset. En brorson till Hermann, Love Mannheimer, grundade advokatfirman som i dag heter Mannheimer Swartling och som är Nordens största. Hela rasket alltså i grund och botten byggt på knarkpengar, Sverige är allt bra fantastiskt ändå.

Image result for Sören Mannheimer

Sören Mannheimer

Love fick en son som hette Sören, som också var blev jurist. Denne Sören Mannheimer satt i Göteborgs kommunstyrelse för socialdemokraterna från 1971 till 1988, i fullmäktige från 1971 till 1991 och i partistyrelsen 1969 till 1991. Åren 1982 till 1985 var han kommunalråd – alltså kommunstyrelseordförande med särskilt angeläget ansvar för bolagssektor och näringspolitik (som till exempel Stena och Tullverket)och därefter fram till 1988 finanskommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Den allra goaste av gubbar med andra ord Men sedan kom ju Göran Johansson från SKF som tog över det politiska rorgängeriet på inslagen kurs.

 

Image result for pehr g gyllenhammar

Pehr G Gyllenhammar

Under tjugo år satt inte särskilt oväntat Mannheimer i styrelsen för Investorkontrollerade Volvo, och var ungdomsvän med Volvos vd Pehr G. Gyllenhammar. Han var även ordförande i fjärde AP-fonden. Vi kan väl säga så här, att han nog inte bara kände efterträdaren Göran Johansson till namnet, som alltså kom från Investorkontrollerade SKF, för att uttrycka det lite hovsamt och att de delade uppdragsgivare, det är inte möjligt att missa ens för de som inte riktigt har förstått hur det ser ut ännu..

Så att tullverkets chef, generaltulldirektören och chefen för Tullverket och Kustbevakningen 1983–1988 samt rikspolischefen 1988–1996 – Kontantnallen Björn Ericsson, var inte mer än lämpligt bekant med de två senare herrarna, det kan vi enkelt bortse ifrån och därmed är kontantnallen som sådan uppenbarligen vad han är, precis som tullverket.

Image result for stena båt iran

Att Iran har gått igenom fartyget i länken noga, det är uppenbart och vad de har funnit det vet vi inte, men så mycket vet vi att det ovan beskrivna det känner underrättelsetjänsterna i Ryssland och Iran till, så att trycket nu är högt på Investor, det kan vi lugnt konstatera.

Publicerat i City of London, Historiska läxor, Östasiatiska Kompaniet, Pengar, politik, VärldsGemenskap | Lämna en kommentar