Brage: Det finansiella stupet

De italienska bankerna utlöser en kedjereaktion – EU havererar och USA kollapsar.

Den ekonomiska mega-kraschen i väst inleds i Italien. Den nära förestående bank-kollapsen i Italien kommer att fungera som en katalysator. Brexit var ett fruktansvärt slag mot EU-drömmen, men EU-projektet kan leva vidare trots Storbritanniens utträde. Däremot kommer EU inte att överleva när de italienska bankerna kraschar.

Bakslag efter bakslag efter bakslag har drabbat EU. Greklands ruin kunde EU överleva. Brexit var betydligt värre. Brexit var nära på ett knockout-slag. Unionen vacklade. Men de italienska bankernas krasch blir slutet för EU. Försöket att bygga ett Europas Förenta Stater är på väg att misslyckas. Den gemensamma valutan Euron är och förblir en ”europeisk omöjlighet”. Så många länder med så olika förutsättningar kan inte ha en gemensam valuta. Det fungerar bara inte. Italien har i praktiken redan kraschat ekonomiskt. Korruptionen har förlamat hela nationen. Absolut ingenting kan förhindra de italienska bankernas konkurs.

Flyktingvågorna från Nordafrika och Mellanöstern påskyndar unionens sammanbrott. Den ungerska folkomröstningen om flyktingpolitiken i början av oktober kommer att ge ett extremt tydligt besked till Bryssel – Ungern har fått nog. Många andra länder vägrar att ställa in sig i EU-leden. Unionens politik accepteras inte. PRECIS ALLA VET att det är CIA/NATO-krigen i Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien som har utlöst de gigantiska flyktingströmmarna. Även om vi inte låtsas om denna sanning så vet vi innerst inne att så är fallet. Opinionen i Europa har vaknat. Vi dränks av flyktingar om NATO får fortsätta att kriga. Europa har inget val. Vi måste bryta med krigshetsarna i Pentagon.

Händelserna i Turkiet har spetsat till läget. Hela den turkiska krigsmakten har rensats från personer som tar order från Pentagon. Planen att få med Turkiet i EU har redan havererat. Befolkningen i Turkiet vill inte längre gå med i unionen. Opinionen i Turkiet har svängt våldsamt på grund av EU:s agerande efter det misslyckade kuppförsöket.  Det spelar ingen som helst roll om USA utlämnar Gulen eller ej. USA kan tänkas utlämna den åldrade och sjuka imamen, men inte yngre kuppmakare som sökt asyl i USA och gått under jorden. CIA:s mål att få med Turkiet i EU har definitivt havererat. EU-drömmen är på väg att förvandlas till en mardröm mitt framför ögonen.

Vad händer när den italienska bankkonkursen sker?

Då sätts lavinen igång. Endast en månad efter den italienska statskonkursen faller dollarn. Inbördeskriget i USA bryter ut i stor skala. Stupet är inte långt borta. Det handlar om månader – inte år. Så kommer det finansiella stupet att gå till. Processen startas i södra Europa – med stor säkerhet i Italien. En månad senare kollapsar ekonomin i väst. Detta skeende visar min inre kristallkula. Jag litar fullständigt på min inre ”intuition”.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Publicerat i Framtid, Maktmissbruk, Pengar, politik | Lämna en kommentar

Högerkrafterna i USA/CIA/NATO under Kalla Kriget

Reagan, Gorbatjov och tredje världen

USA enligt Oliver Stone
Dokumentärserie Avsnitt 8 av 10
 SVTPlay   57:31 minuter
Publicerat i Framtid, Maktmissbruk, Pengar, politik | Lämna en kommentar

Är detta början på det tredje världskriget? Eller hinner Jesus/Sananda fram i tid för att hindra det?

Dear Jesus/Sananda, come save us from ISIS/CIA

– ISIS will attack Europe in September 2016

 

- ISIS will attack Europe in September 2016
Islamic State (IS), also called Daesh and ISIS / ISIL, already has a many-headed army of conquest in Europe, says the Swedish lawyer Henning Witte, who has information from various sources regarding the inflow, arming, training and activities that he has been able to link to the terrorist army.
Läs hela Henning Wittes varning i:  http://speisa.com
/modules/articles/index.php/item.2630/isis-will-attack-europe-in-september-2016.html
eller se den i Peace Philosophers Blogg: www.peace.se/blog  av den 22 aug 2016
Publicerat i Energi, Framtid, Maktmissbruk, Pengar, politik, VärldsGemenskap | Lämna en kommentar

Om du vill vara frisk, samtala om din hälsokost

Big Pharma Was Invented By The Rockefellers

The bitter truth is that when you go to your Western doctor, you are seen as a potential market for the medical factory’s products. For Big Pharma, there is no financial incentive to heal you, because a patient cured is a customer lost. Even if you are not sick, Big Pharma is still targeting you, trying to convince you that you are ill so that you will try its latest pill.

Today’s mainstream Western medicine, with its focus on drugs, drugs, radiation, drugs, surgery, and more drugs, is at its foundation a money spinning Rockefeller creation.

Western medicine has some good points, and is great in an emergency, but it’s high time people realized that today’s mainstream medicine (western medicine or allopathy), with its focus on drugs, drugs, radiation, drugs, surgery, and more drugs, is at its foundation a money spinning Rockefeller creation.

True; Oh so very true, Grace Growing Medicine Eagle

Publicerat i Hälsa, Maktmissbruk, Pengar | Lämna en kommentar

Turkiet visar vägen

Brage: DEN FÖRLJUGNA VÄSTVÄRLDEN DRIVER TURKIET MOT ÖST

Många experter på turkisk politik – med vitt skilda åsikter – har en uppfattning gemensam. Västvärlden är på väg att kapa banden med Turkiet. Västvärlden förstår inte läget i Turkiet. De förstår inte glädjen hos det turkiska folket över att militärkuppen misslyckades. Västvärlden förstår inte varför alla politiska partier i

Turkiet ställer upp för Erdogan. Carl Bildt insåg tidigt detta misstag men kunde bara uppgivet konstatera  faktum – väst har gjort bort sig grundligt. CIA:s plan att få med Turkiet i EU har misslyckats totalt.

Inte en enda artikel, inte ett enda tal, inte någon opinionsyttring i väst – gläds över att kuppmakarna misslyckades. Detta är så övertydligt för den turkiska allmänheten. I turkisk press redovisas massor av elektronisk trafik som föregick kuppen – kommunikation som berättar sanningen för folket. I väst lyser all denna information med sin frånvaro. Opinionen mot EU i Turkiet har stärkts dramatiskt på grund av hyckleriet i väst. Det är redan ett faktum – väst har klippt av banden med Turkiet.

TURKISKA FÄNGELSER FRIGER MASSOR AV GAMLA FÅNGAR OCH STOPPAR IN KUPPMAKARE I STÄLLET.

Det är en glädjens dag i Turkiet. Massor av fångar som inte anses särskilt farliga för allmänheten friges. De flesta får s k skyddstillsyn. Lustigt nog är många dömda av domare som nu får ta deras plats.

”38 000 fångar ska släppas från turkiska fängelser.” Frigivningarna görs för att ge plats åt den stora mängd personer som greps i samband med kuppförsöket i Turkiet under juli. Det meddelar landets justitieminister Bekir Bozdag, rapporterar CNN Türk. Fångarna släpps under skyddstillsyn, enligt ett Twitter-meddelande från Bozdag.

Samtidigt kommer ytterligare 2 000 poliser och hundratals militärer att sparkas från sina jobb, enligt ett dekret från landets regering. Den har också tagit beslut om att militärchefen ska utses av presidenten och att en telekommunikationsmyndighet kommer att stängas, rapporterar TT.  (SLUT CITAT)

ÄVEN OPINIONEN I EU HAR BLIVIT MERA NEGATIV MOT TURKISKT EU-MEDLEMSKAP.

Turkiets befolkning har på kort tid blivit mycket negativa till EU. Även befolkningen i EU har på kort tid blivit mycket negativa till Turkiskt EU-medlemskap. De mycket långvariga förhandlingarna mellan Turkiet och EU har brutit samman fullständigt. Det blir inget turkiskt EU-inträde. Frågan är utagerad.

Det styrande partiet i Turkiet fortsätter att spärra in alla nyblivna toppmilitärer som tillsatts via Gulen-rörelsen de senaste åren.  Samma sak händer inom rättsväsendet och inom poliskåren. Den CIA-ledda konspirationen mot den folkvalda politiska makten i landet har definitivt misslyckats. Utrensningarna fortsätter vidare på alla plan. Chefredaktörer och politiska journalister som pumpade ut CIA:s propaganda har tystats för alltid. Allt det mödosamma arbetet att skapa en krigsmakt i Turkiet – som kan avsätta folkvalda regeringar när de vill, har varit förgäves. Det är inte att undra på att västvärldens massmedia har svårt att glädjas över utvecklingen i Turkiet.

NÅVÄL – VAR STÅR VI NU?

Vi står inför ett EU som långsamt men säkert eroderar. Vi får inget Europas Förenta Stater. CIA:s dröm om att skapa en politisk union i Europa som kontrolleras av en enda överstatlig regering har misslyckats. CIA kunde inte hantera närmare 30 stater som ständigt byter regeringar efter allmänna val. En enda europeisk centralmakt var målet – ett Europa i allians med USA. Men folken i ”den gamla världen” vill inte ha en överstatlig regering i Bryssel som bestämmer över alla länder. Unionen bryts därför sönder. Storbritanniens utträde är redan bestämt. Detta var en enorm besvikelse för CIA. Det var därför som USA:s president engagerade sig så starkt i denna fråga.

”Brexit” och den misslyckade militärkuppen i Turkiet var två stora katastrofer för CIA:s politik  – tätt efter varandra. Turkiets närmande till Ryssland och till Kina är ett storskaligt misslyckande för USA:s politik. Den värsta av alla tänkbara mardrömmar har blivit verklighet. Turkiet är på väg att bryta med NATO.

DEN SOM INTE HISNAR SAKNAR HISTORISKT PERSPEKTIV.

Den värld vi nu lever i förändras mitt framför ögonen. Det går så fort att vi blir förvirrade. Vi börjar känna oro. Allt verkar rasa samman. Vad händer???

Svaret är synnerligen enkelt och dessutom självklart. Jordklotets sista militära supermakt är på väg i graven. Det finansiella stupet rycker allt närmare. Det perversa land där några få stal allt är på väg att falla. De stormrika blev för få och de fattiga blev för många – i ett land som är knökfullt med automatvapen.

Det slutar med ett hundra procents säkerhet i ett fasansfullt amerikanskt inbördeskrig. Blodsdollarn faller. Det land som skulle ta över hela världen har krigat färdigt. Miljoner ”krigsveteraner” mår illa av allt mördande. En begår självmord i timmen. Massor av familjetragedier trasar söder landet. Knarket flödar ut i storstäderna nattetid. Inbördeskriget är på väg.

HUR SER VÄRLDEN UT?

I öst byggs det motorvägar så att det ryker. I öst byggs det höghastighetståg så att det ryker. I öst färdigställs den ena flygplatsen efter den andra. I öst byggs det snabbt ut hamnar. Pipelines för naturgas och olja knyter snart samman världen i öst. Den andra industrialiseringsvågen sköljer över Kina. Indien formligen exploderar. De gigantiska ryska tillgångarna av fossila bränslen limmar samman den väldiga befolkningen i öst. Det kinesiska undret är på väg att bli det asiatiska undret. Kinas framgångssaga har smittat av sig i hela Asien. En geopolitisk vätebomb har exploderat i öst – Ryssland och Kina har smält samman.

Städerna i USA skakas av dödligt våld. Masskjutningar har blivit vardag. Den politiska splittringen är otrolig. Vägnätet underhålls inte. Precis allt förfaller. Ekonomin har kraschat. Politikerna har tappat all kontakt med verkligheten. Extremt kostsamma politiska beslut fattas på löpande band – beslut som helt saknar ekonomisk täckning. Massor av ekonomiska experter varnar – ”The Fiscal Cliff” är nära förestående. Imperiet i väst kollapsar.

SORRY – DET BLIR KOLSVART FÖRE GRYNINGEN.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Publicerat i Energi, Maktmissbruk, Pengar, politik | Lämna en kommentar

Krig och fred, då och nu

Krig och fred, blod och död: vad härligt det låter sa tolvåringen i sin begynnande pistolålder. När han skulle mönstra, var har förkyld, så prestationen räckte inte till för att komma in på det jägarförband hans drömmar längtade efter. Som vanlig infanterist blev han sen uttråkad av militärlivet.

När hans syster som  välsminkad tonåring skulle åka till Stockholm en helg ville hon låna sin mammas fuskpäls för att se snygg ut. Men accepterade trumpet pappas råd att ‘pälsen’ skulle locka ivriga pojkar till alltför påträngande övergrepp. Krig och Fred i närmiljön.

Krig och fred (ryska: Война и мир, Vojna i mir) är en episk roman av Lev Tolstoj publicerad mellan 1865 och 1869 i tidskriften Russkij Vestnik. Den skildrar det ryska samhället under Napoleoneran.

Romanen handlar om flera aristokratiska ätter, familjerna Bezuchov, Bolkonskij och Rostov och deras inblandning i historien 1805-1813, särskilt under Napoleons invasion av Ryssland. Den ryska texten är indelad i fyra böcker (femton delar) och två epiloger. De första två tredjedelarna av romanen innehåller ren fiktion, medan de senare delarna och epilogerna innehåller högst kontroversiella delar om krig, politisk makt, historia och historiografi.

Donald Trump spetsar nu sin presidentvalskampanj med anklagelsen av att Barack Hussein Obama är den som skapat IS, Islamska Staten (via hantlangarna CIA och NATO), för att gagna de tretton finansfamiljernas potentiella vinster från ett Tredje Världskrig som startar i Europa! Tänk om Trump får rätt? Terrordåden i Bryssel i mars 2016 var kanske en del i samma plan? Som Gudskelov misslyckades för den Svarta Kabalen. Krig och Fred i Politiken.

När jag i filosoferade termer funderade på vem som var vinnare av WW II, kom jag fram till att de stora vinnarna var en liten förföljd folkspillra som hade fått ett eget land: Israel 1948. Då kunde jag inte ana att det resonemanget skulle skapa en förtalskampanj mot mig i SVT/Pravda i maj 2010: Jag blev utslängd från två politiska partier med argument att jag var antisemit, förintelseförnekare, och menade att inte två flygplan hade flugit in i WTC:s två skyskrapor i New York den 11 september 2001. (Nu femton år senare börjar säg hälften av det Amerikanska folket ana att deras egna Presidenter Bush och CIA låg bakom dådet.  se mer: NESARA: National Economic Security and Reformation Act
Posted on Peace Philosophers Blog  on   by Ove Svidén

In 1998 A 250 page document known as the National Economic Security and Reformation Act (NESARA) was authored (from 1993 – 1998) by then Members of Congress including: Barack Obama, Bernie Sanders, Barbara Boxer, Harry Reid, Charlie Rangel, Maxine Waters, Nancy … Continue reading )

År 2006 var jag aktiv i en valstuga vid Sergels Torg i Stockholm. Jag blir besökt av fem gymnasister från Judiska skolan. Efter de vanliga frågorna som de fått från samhällsläraren att öva sig på, frågar de artigt vad jag anser om det pågående kriget mellan Libanon och Israel? I en avsikt att vinna lite tid sade jag: Ja, som jag förstår Jehovah Gud, så har han gett de svåraste uppgifterna till sitt eget utvalda folk … Paus. … Svaret var totalt oväntat: Jag fick en spontan applåd från fem tonåringar som jag aldrig tidigare träffat. Hur ska man tolka det?

Hade jag visat att jag förstod något av det centrala i den Judiska tron? När en av eleverna mumlande sade för sig själv ”Torah säger att Israel skall vara i krig ända till Messias kommer.” Visar detta att Katolska Kyrkan hade lite för bråttom när de utnämnde bråkstaken Jesus till Kristendomens Messias?

När en annan elev sade att han kände till projektet ”New Rotterdam” som platsen för raffinaderier och utskeppningshamn vid Medelhavet för olja och gas från från Irak, via en av FN fredad neutral korridor genom Syrien? Vilken svensk gymnasist skulle förstå den kommersiella och politiska innebörden av denna sionistiska fördel av petroleum-projektet?

Jag anade, att jag nu kommit i närheten av de judiska insikter, som gjort att var fjärde Nobelpristagare under hundra år har haft en judisk bakgrund och dolda uppgiften att via Diasporan sprida ut sin överlägsna judiska kunskap, alltsedan Atlantis-epokens namnkunniga giganter, över hela planeten!

Vad har mitt aktiva filosoferande om krig och fred lett mig in i?

Är det de nyandliga kanaliserade texterna i dessa dagar om Jesus Sanandas återkomst, som leder mig in på dessa nya vägar? Kan vi vänta oss ett Nytt Kosmiskt Medvetande för hela Moder Jord och Alla Hennes Medskapande Medmänniskor som jag är kallad till att bevittna? Med mina två bloggar och som filosoferande medborgarvittne?

Månne det? Amen! Så får det väl bli då …

Publicerat i Energi, Framtid, Maktmissbruk, MOR, Pengar, politik, VärldsGemenskap | Lämna en kommentar

Andligt uppvaknande, just nu, för den som vill veta mer:

Moder Jord är just nu engagerad i en global andlig medvetandehöjning
Är du intresserad av vad som håller på att ske, gå in på Peace Philosophers blog:
www.peace.se/blog   av den 15 augusti 2016 och läs ur de kanaliserade texterna
– ur vilket dessa avsnitt är saxade:
” … Europe is in a state of turmoil as the after effects of Brexit are being felt. It was the desired outcome and it will open the way for more countries to follow, that will put a stop to the plans of the Illuminati for World control. At present people cannot see the potential for improvement or realise that you have taken a step towards freedom. The changes do not come easily but be assured that every country receives guidance according to their karma. As the barriers are removed so people will come more together, recognising that they are All One on the pathway to a new World. All will work out perfectly and fulfils every souls needs according to their life plan.
 
Many extra-terrestrials wait for their opportunity to meet you again, and re-introduce you to your Star Families. All of you have come from you own planet and your own kind have closely followed your progress. You are the ones who took up the challenge to rise up again into the Light, by overcoming the separation associated with duality. The occasion was also used to help others trapped in the lower vibrations and were able to be inspired to lift themselves up out of them. For some progress may be slow, but with all of the help that is given there is no reason why they should not respond. Some such as the Illuminati still obstinately refuse to turn to the Light and Love, preferring to delight in their power over other souls.
 
There are some of you who wonder what your purpose is by being on Earth, as life seems to lack any direction. Be assured that all experience is of value and not every soul is ending their travels with a dramatic conclusion. To some extent it depends on your karma as by the end of the cycle it must be cleared. So understandably some souls will have a busier time clearing their karma whilst others will have very little to deal with. Do not concern yourselves about the details but when confronted with your challenges deal with them as passively as you can. It should be the last time you will go through such a period of cleansing.
 
Some souls have become quite attached to Mother Earth and will progress with her to the new Earth. … ”
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lönsam Kommunal Människohandel och DÖ

Här ett exempel hur ett ensamkommande barn skickas i väg till det välorganiserade LVU/HVB-Systemet i Sverige av sina släktingar för att tjäna pengar åt sin familj i Afrika:

Se det brutalt avslöjande, tre minuter långa videoinslaget i SVTPlay:
http://www.svtplay.se/klipp/3549032/hamila-vittnar-om-manniskohandel

P.S. DecemberÖverenskommelsen: DÖ, fungerar fortfarande  väl åt Knapptrykarkompaniets hantlangare i Sveriges Riksdag. DÖ skapades inte av regeringen. Den fixades bakom kulisserna av HSB: Han Som Bestämmer på Torpet. Alla sju partier måste mutas till tystnad för att hjälpa till med att skapa en ny underklass av slavarbetare utan rättigheter.

Det grymt smarta LVU/HVB-Systemet är nu som klippt och skuret för en flod av invandrare utan människovärde eller mänskliga rättigheter.

Skenrättegångarna, i de svenska förvaltningsdomstolarna är inte till för människor. De är till för Den Dolda Maktens Män: pedofiler, sexmissbrukande HVB-hemsföreståndare, tvivelaktiga adoptionsbyråer och organhandeln med stulna reservdelar samt deras specifika behov av tvångsomhändertagna barn ‘att leka’ med. Systemet byggdes upp av femtio års materialistiskt och ateistiskt Socialdemokratiskt Maktinnehav. Geijer-affären var ett misslyckat första försök till pedofilring i Sverige på ministernivå!

Efter bara åtta år vid makten kunde nu senast Fräcka Fredrik och hans Filippa förfina falskspelet, med de ensamkommande ‘underåriga’ frustrerade männen som skickats hit med en instruktionsbok av finans-kabalens fulaste fisk: Georges Soros. Allt för att själva kunna hinna stoppa så mycket pengar som möjligt i egen ficka under tiden kvar vid makten.

Knapptryckarkompaniet styr det smarta Landet Lagom. DecemberÖvernskommelsen påbjuder största möjliga tystnad av sina medlemmar. DÖ förenar sju partier, som alla har det gemensamt att de gick bakåt i allmänna valen 2014. Har DÖ någon framtid?

Kungamakten, Regeringen och Riksdagen under DÖ är mest till för syns skull:

En sliten neutral fasad för att vår toppstyrda demokrati ska uppfattas som en Europeisk rättsstat.

Publicerat i LVU, Maktmissbruk, Pengar, politik | 14 kommentarer

A Peaceful New World Order Ahead?

Från New World Order till Fredlig VärldsGemenskap!

”Vid slutet av medeltiden ägde Katolska Kyrkan/ Vatikanen trettio procent av marken i hela Europa.” Vilket starkt insiktsfullt uttalande! Vem kunde göra det? Redan då!

År 1689 skickades William av Oranien med en liten styrka av krigare att ta över kungariket England. Fem år senare fick bankmännen bakom kuppen bilda Bank of England, utan att ägarna till banken behövde avslöja sina namn! Med 1,25 miljoner Pund i guld som säkerhet fick BoE rätten att låna ut tio gånger mer än vad banken hade som säkerhet i sitt valv.

Så började NWO, en New World Order som kom att förvaltas a tretton edsvurna finansfamiljer som tävlade sinsemellan om vem som var den allra rikaste. Detta skapade långsiktig stabilitet, som även tillät att köpta medlöpare längre ned i hierarkin kunde ansluta med löftet: total tystnad om existensen av de tretton i toppen, som satt med viktig insiderinformation om kommande börsrörelser.

För något eller några sekler sen, kan denna lista av finansfamiljer ha varit giltig:

Rothschild (Bauer i Tyskland or Bower i England/USA)
Bruce
Cavendish (Kennedy)
De Medici
Hanover
Habsburg
Krupp
Plantagenet
Rockefeller (fd. Rockenfelder, utvandrad från Tyskland)
Romanov
Sinclair (St. Clair)
Warburg (del Banco)
Windsor (Saxe-Coburg-Gothe)

Bankfamiljer och kungliga namn blandas ovan med sikte att låta det dolda kapitalet växa med ränta på ränta under generationernas gång. Tre procents ränta per år fördubblar ett kapital på tjugofyra år, och tiofaldigar det på 78 år, som ett matematiskt exempel visar. Tsar Peters, Drottning Victorias, Rockefellers arvingar, och kanske även Kejsarens av Kina dolda guld kan alltså bilda bas för nya familjedynastier och bankirverksamheter genom att överleva några århundraden eller årtusende.

I Sagan om Kung Peng beskriver jag en sådan tillväxtidé med tanken att Sokrates skulle lämnat över sin tre gram tunga vigselring  av guld till sin lärljunge Platon, så att denne kunde sätta in guldet på ett nummerkonto i Schweiz med 3% ränta. Vid tiden för franska revolutionen skulle ringen kunna vara värd ett guldklot av jordens storlek. Tänka sig!

Och i dagens pengavärde motsvarar Sokrates vigselring med 3% ränta på ränta, inte mindre än ca tusen guldklot av jordens storlek! Tänk nu även på att dagens globala pengasystem runt petrodollarn är skapat på dessa smarta principer för det korrupta bankväsendet?

Hela den hemska Sagan om Kung Peng och de lönsamma krigens årtusende, hittar du lätt på Internet på adressen:  www.peace.se/?p=29

Jag skrev sagan i början av år 2002 till David Rockefeller som en första läsare, när jag, som varit energiprognos-ansvarig på Volvo i tio år, insåg att han måste ställa om världens fordon och fartyg med petroleum som en primär bränsleform. Patriarken erkände (genom ombud) att min saga om pengaväldets inneboende tillväxt-möjligheter stämde med det historiska skeendet under senaste hundratals åren.

Det skall nu bli intressant att se om kollapsen av NWO, New World Order, som börjar efter falskspelet 9/11 där mänskligheten lurades tro att terrorister flög in i de två tvillingtornen i WTC, New York med två kapade civilflygplan, så att tre skyskrapor kollapsade (med: controlled demolition).

Är kanske mitt, säg tjugonde brev till finansfamiljernas ledare: Open letter to the Mean Monarchs of Monetary Means, en bättre beskrivning av händelseförloppet än vad Hollywood åstadkommit och med vad TV-mediets fejkade klippning lyckats förmedla?
Se efter själv i: www.peace.se/?p=254

Filosoferar Ove Svidén som hovnarr, i mogen och långsiktig frikostighet.

Publicerat i Energi, Maktmissbruk, Pengar, politik, VärldsGemenskap | Lämna en kommentar

Sverige, en toppstyrd demokrati?

Knapptryckarkompaniet

Källa: Wikipedia
Knapptryckarkompaniet
Rapport från Sveriges riksdag
Författare Anne-Marie Pålsson
Omslagsbild Melker Dahlstrand
Land Sverige
Ämne politik
Förlag Atlantis
Utgivningsår 2011
Antal sidor 228
ISBN (inbunden) ISBN 978-91-7353-471-0

Knapptryckarkompaniet är en bok från 2011 av den före detta moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson i vilken hon kritiserar dels sitt tidigare parti, dels och framförallt det system i Sveriges riksdag som reducerat ledamöterna till röstboskap åt partiledningen.[1][2]

Innehåll

Kritiken handlar bland annat om toppstyrning och härskartekniker med partipiska som enligt Pålsson leder till fjäsk, rädsla och konformism.[3] Pålsson menar att riksdagen inte är det maktcentrum som väljarna tror, men att det istället fjärrstyrs från partihögkvarteren medan ledamötena närmast fungerar som statister. Som exempel används bl.a. statsminister Fredrik Reinfeldts bemötande av riksdagsledamoten Karl Sigfrid samt Reinfeldts avfärdande av kritiken i samband med FRA-omröstningarna. Pålsson var även kritisk mot partiets dåvarande hållning om partibidragen vilka hon menade öppnade för korruption och maktmissbruk.[2]

Pålsson menar också att det var lägre i tak den andra mandatperioden, när partiet hade bildat regering, än den första perioden när det var i opposition, vilket även 2013 kunde beläggas av doktoranden Anders Sundell.[4]

Pålsson föreslår att riksdagens makt ska utökas, bland annat genom att införa en konstitutionsdomstol som har rätt att häva grundlagsstridiga beslut, öronmärka delar av partistödet till riksdagsledamöterna, återinföra två kammare i riksdagen och hålla fler folkomröstningar.[2]

I boken tackade Pålsson Riksdagens utredningstjänst för hjälp att ta fram underlag på områden som rörde konstitutionella frågor, vilket bidrog till att boken även innehöll internationella jämförelser.

Respons

Dagens Nyheter skrev om boken att ”Kanske är Knapptryckarkompaniet en partsinlaga från en besviken före detta riksdagsledamot, kanske måste det som skrivs tas med en stor nypa salt. Men om hälften stämmer är det illa nog. Boken tecknar en sorgsen bild av hälsotillståndet för den parlamentariska demokratin och borde få larmklockorna att ljuda högt inom Moderaterna. […] det är inte partiledningen som är framröstad av väljarna.”[3]

Aftonbladet kallade boken en ”dissidentrapport från livet i den politiska saltgruvan” och Martin Aagård skrev att ”Det mest skrämmande med Pålssons bok är kritiken av hur moderaterna hemlighåller sina partibidrag. För här är det inte en politisk fiende som motsätter sig smusslandet, utan en forskare i nationalekonomi och lojal moderat som menar att det ‘öppnar för vänskapskorruption och maktmissbruk’.”[2]

Fredrik Reinfeldt avböjde inledningsvis att kommentera uppgifterna i boken.[5] I Ekots lördagsintervju försvarade han senare den hårda ledarstilen med att han som regeringschef måste försvara uppnådda kompromisser inför sitt parti när en proposition väl är lagd på riksdagens bord.[6]

Flera saker som Pålsson skrev om Moderaterna i boken upprepades av den tidigare partikollegan Finn Bengtsson när denne 2015 uppmärksammades för att öppet kritisera decemberöverenskommelsen och gå emot partilinjen genom att rösta för Alliansens budget. Bengtsson (även han akademiker) har bland annat bekräftat hårda ord riktade mot ledamöter med avvikande uppfattningar på riksdagsgruppens möten, svårigheten att bidra inom det områden han kan bäst samt hur ledamöter dagtingar med samvetet för att nå och behålla makten. Bengtsson, som gick med i partiet 1970, beskrev även hur Moderaterna inför de tre senaste partiledarbytena (Bo LundgrenFredrik Reinfeldt och Anna Kinberg Batra) lovade mer öppenhet och högre i tak, men att det tvärt om istället har blivit ännu mer toppstyrt och har befäst sig som en kultur i partiet.

Vem har den egentliga politiska makten i Sverige?  Se vidare: En Bok En Författare, där Pålsson intervjuas under en klarläggande halvtimme:

Publicerat i Maktmissbruk, Pengar, politik | Lämna en kommentar